ŞEKER'DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

MİLLETVEKİLİ DR. R.ŞEKER; 'ENGELLİ OLMAK ASLA BİR KUSUR OLMAYIP YAŞAMA VE TOPLUMA KATILMAYA DA ENGEL DEĞİLDİR'

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık, engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür.
Doğuştan veya daha sonra çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali her sağlıklı insanın hayatında karşılaşabileceği durumlardan biridir. Engelli olmak asla bir kusur olmayıp yaşama ve topluma katılmaya da engel değildir. Engelli ya da engelsiz tüm vatandaşlarımız insan olma onuruna yaraşır bir biçimde yaşama hakkına sahiptir.
AK Parti iktidarları ile engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam olarak katılmaları, ayrımcılığa maruz kalmamaları, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla önemli düzenlemeler ve çalışmalar hayata geçirilmiştir.
2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atılmıştır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır.
Engelli kardeşlerimizin eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri topluma tam olarak katılabilecekleri ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri imkânların sunulması büyük önem arz etmektedir. Bu imkânlar sağlanan engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek olmaktadırlar.
Bu duygu ve düşünceler ile engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.” dedi.