ŞEHİTLER SERGİSİ

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Sergisi büyük ilgi gördü.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER SERGİSİ ÜNİVERSİTEDE İLGİ GÖRDÜ

Karaman’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne ithaf edilen Sergi, bu anlamda düzenlenen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından düzenlenen Uluslararası IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu öncesinde açıldı.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in öncülük ettiği sergiye Konya Milletvekili ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Kurucu Başkanı Mehmet Babaoğlu, Karaman Vali V. Erkan Karahan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, UNİKOP üniversitelerinin rektörleri, il ve üniversite protokolü, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne ithaf edilen sempozyum, KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yine şehitler anısına düzenlenen serginin açılışı ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden açılış programı KMÜ’nün tanıtım filminin gösterimiyle sürdü.