Şehit annesinin isteği yerine getiriliyor

TAKİP ET

Dündar'ın ismi Karaman'da adına kurulacak kütüphanede yaşatılacak

28 Haziran 2017 tarihinde Hakkari’nin Oğul köyü kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ismi memleketi Karaman’da adına kurulacak kütüphanede yaşatılacak.

Geçtiğimiz hafta şehadetinin 2. Yıldönümü nedeniyle Yeni Şafak yapım tarafından hazırlanan “Tabuta Sığmayanlar” programında şehidimizin annesi Gülten Dündar, oğlunu anlatmış ve röportajın sonunda “Mevlüt’ün ismi yaşasın diye Şanlıurfa’da, Erzurum’da kütüphaneler açılmış. Urfa’daki açılışa arkadaşları katılmış. Erzurum’daki açılışa beni de davet ettiler ama sağlığım elvermediği için gidemedim. Niye Erzurum ya da Şanlıurfa niye kendi memleketi değil diyerekten bu beni çok yaralıyor. Bu çocuk burada doğdu, burada yaşadı. Bizler buradayız. Evet babası yok ama koca yürekli bir annesi var burada. Niye kendi memleketinde böyle bir şey yapılmıyor. Bu beni çok yaralıyor. Benim kimseden bir beklentim yok. Sadece unutulmasın istiyorum. Sadece benim evladım değil, hiçbir şehidimizin ismi unutulmasın. Karaman’da onun adına bir şeyler yapılsa sanki gönlüm okşanacak gibi geliyor.” demişti.

Vatan Gönüllüleri Kayıtsız Kalmadı

Bu röportajın ardından şehit annesi Gülten Dündar’ın isteğine kayıtsız kalmayan vatan gönüllüleri Karaman’da şehidimizin adının yaşayacağı bir kütüphane kurmak için kolları sıvadılar. Şehit Dündar’ın adının verileceği bir kütüphanenin şehre kazandırılması için okullar arasında araştırma başlatıldığı bilgi edinildi. Yaşayan Şehit Kütüphaneleri adıyla yola çıkan gönüllüler geçtiğimiz Mart ayında da Karamanlı şehitler Hakan Yılmaz ve Oğuzhan Küçük’ün adına Vali Halil Nimetoğlu İlköğretim Okulu’nda 18. Yaşayan Şehit Kütüphanelerini açmışlardı.

Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın adının yaşatılacağı kütüphaneye Ortaokul 5.6.7 ve 8. Sınıflar için nitelikli, çocukları geliştiren ve eğiten kitaplar temin edilecek. Kitap desteğinde bulunmak isteyenler @kutuphaneleri, @yasayansehitkutuphaneleri, info@yasayansehitkutuphaneleri.net adreslerinden irtibata geçerek daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirler.

Şehit PÖH Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ismi daha önce görev yaptığı Hakkari’de Şehit Erol Olçak Ortaokulunda, Erzurum’da Yakutiye Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu’nda ve Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Hamurkesen Ortaokulunda kurulan kütüphanelere ve Afrika Çad’da açılan su kuyusuna verilmişti.