Seçime Doğru İlk Basın Toplantısı Kağnıcı'dan

TAKİP ET

CHP Karaman milletvekili aday adayı Mustafa Cem Kağnıcı 1 Şubat 2023 Çarşamba günü Kent Otel'de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kağnıcı ülke ve Karaman gündemini değerlendirdiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mustafa Cem Kağnıcı konuşmasına millet ittifakının ortak mutabakat metnine değinerek başladı. Ortak mutabakat metninin maddelerinin üzerinde tek tek çalışarak hazırlandığına dikkat çeken Kağnıcı “ Ortak mutabakat metni bir seçim beyannamesidir. Ülkede sorun olarak gördüğümüz her şey bu metinde başlıklar halinde ele alınmıştır. İlk iş olarak sosyal medya ağlarımızdan metnin linki paylaşılmıştır. Seçim kampanyamız boyunca vatandaşımıza bunlar tek tek anlatılacak. 6 farklı siyasi partinin bu metne imza atması ülke demokrasisi açısından son derece önemlidir” dedi.

CHP’de aday belirleme süreci nasıl işleyecek?

CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Cem Kağnıcı aday belirleme sürecinde parti tüzüğü gereği ön seçimin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu ancak 2018’den sonra bir ittifak süreci yaşandığını belirterek “Örgütün içinden gelen birisi olarak ön seçimi önemsiyorum. Ancak seçime listeler hazırlanırken pek çok ilde ortak listeler gündemde, dolayısıyla ön seçimin olacağını düşünmüyorum. Fakat yine de bir ön yoklama yapılacağı kanaatindeyim. Önümüzde 60 günlük bir seçim takvimi var, uzun süredir sahadayız sahada olmaya devam edeceğiz. Ortak liste belirsizliği çözülmeden adayların netleşmesi de mümkün değil elbette...  Bizim gibi illerde ortak liste olma ihtimalini yüksek görüyorum, bu benim şahsi kanaatimdir. O güne kadar her birimiz canla başla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz ”dedi.

Karaman’da 6’lı masa tarafları ile herhangi bir problem yaşanmadığını belirten Kağnıcı bir gazetecinin “AK Parti adayının kim olacağı bu süreçte muhalefet için önemli” sözlerine “Bu artık önemli değil, ne karşımızda eski Ak Parti var, ne karşımızda eski adaylar var kimi aday koyarlarsa koysunlar. Biz o tarafa artık hiç bakmıyoruz” dedi.

Karaman’ın sorunları...

Kağnıcı düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen Karaman’ın öncelikli sorunları nelerdir sorusuna şöyle cevap verdi:

 “Karaman’ın çok farklı sorunları var.  Yerel yönetimlerin çözebileceği sorunlar, genel sorunlarımıza baktığımızda da Karaman’da bir türlü modern bir il hüviyetine kavuşamadığımızı görüyoruz. İlin kaynakları ve pozitif enerjisi maalesef çok ortaya çıkarılamadı. Turizmden sanayiye, her alanda buna görmek mümkündür. İlin avantajlarını ortaya çıkaramadığımızı düşünüyorum. Karaman’ın eğitim ile ilgili sıkıntıları var, tarımda sıkıntılar var. İşsizlik Karaman’da artık bir sorundur.

“Karaman’da 12 bin civarında hiç oy kullanmamış genç seçmen var”

Mustafa Cem  Kağnıcı Karaman’da Z kuşağı seçmen ile ilgili kendisine yöneltilen soruya “Karaman’da 12 bin civarında hiç oy kullanmamış genç seçmenimiz var. 35 bin civarında da 24 yaşına yakın seçmen kitle var. Z kuşağı dediğimiz bu kitle hepimiz için önemlidir. 35 bine yaklaşan bir partinin milletvekili çıkarması büyük olasılıktır. Bu kitle okuyan, sorgulayan bir kitledir, genelde bize bakış açılarının pozitif olduğunu görüyorum. Partimizin gençlik kolları bu konuda uzun süredir saha çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere yazdığı mektubu kapı kapı gençlerimize iletiyorlar. Bu ay sonu itibariyle 10 bine yakın gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Gençler sonuç ne olursa olsun bizim için önemlidir, kıymetlidir. Gençlere siyasi anlamda sadece oy olarak bakmamak gerekir. Onlar ileride bu ülkenin geleceğine katkı verecekler. Onları bu ülkede tutmak, yurt dışına gitmelerini engellemek önemlidir. Gençlerimizi o bakımdan çok önemsiyoruz.” dedi

Karaman’da anket yapıldı mı? Sorusuna “Biz yaptırmadık, öyle bir gücümüz yok. Yapılan ya da yapıldığı söylenen anket sonuçlarında bizim bir milletvekili çıkarmamız ile ilgili bir sorun yok arkadaşlar” cevabını verdi.

6’lı masanın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu olmalı? Sorusu üzerine Kağnıcı “Kemal Kılıçdaroğlu 6’lı masayı kurup yöneten, bir arada tutan bir genel başkandır. Gerek devlet tecrübesi gerek kadirşinaslığı ile genel başkanımızın aday olmasını her ahvalde isterim. Ama son iki senedir bu konuda genel başkanımızda dâhil olmak üzere sır vermedi. 6’lı masa demokrasinin masasıdır ve artık bu ay içinde aday açıklanacaktır” dedi.