SAYIŞTAY RAPORU..

TAKİP ET

BAŞKAN ÇALIŞKAN'ABDESTİMİZDEN DE NAMAZIMIZDAN DA ŞÜPHEMİZ YOK '

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi’nin, Reklam Panaolarını kiraya verdiği şirkete, yıllık kira bedelinin 5-6 kat reklam parası ödemesi hakkında Sayıştay raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Çalışkan, “Abdestimizden de namazımızdan da eminiz. Bizim bir şüphemiz olmadı geçmişte olmadı bugünde olmadı yarında da olmaz. Biz bir kimsenin bir kuruşuna göz dikmedik. Bir kuruşunu da yedirmeme mücadelesi veriyoruz” dedi. 
Hangi belediyelerin Sayıştay raporunu partilere verdiğini soran Çalışkan, “Geçen Sayın CHP’nin il başkanı bir açıklama yaptı. Ben soruyorum Türkiye’de  acaba hangi belediye başkanı CHP’li belediye başkanını da dâhil ediyorum Sayıştay denetim raporunu vermiş midir? Mesela İzmir’in belediye başkanı diğer partilerin İzmir il başkanına al kardeşim bu bizim Sayıştay denetim raporumuz bak demiş midir? Eskişehir, Mersin Göktepe Belediye başkanı demiş midir? Ahmet Bey Kılbasan Belediye Başkanlığı yaptı acaba raporu İl başkanına vermiş midir?” ifadelerini kullandı. 
“SAYIŞTAY RAPORUNU GETİRİP MHP’YE VE CHP’YE VERDİK”
Sayıştay raporunu partilere de verdiğini aktaran Çalışkan, “Biz şeffafız bu Sayıştay raporunu getirip siz il başkanına vereceksiniz buna vereceksiniz diye bir kaide yok. Bilgisine sunulur derki şu tarihler arasında biz Sayıştay denetimini geçirdik denir. Biz bu kadar kendimizden eminiz ki Sayıştay raporunu getirip MHP’ye ve CHP’ye verdik. Veren biziz. Biz kendimizden abdestimizden şüphemiz olsa bunu vermeyiz. Ben il başkanıyla siyasi polemiğe girmek istemem. Ben herkesin belediye başkanıyım” diye konuştu. 
“İSMİ AÇIKLANMAYAN ŞİRKET ONGUN AŞ’DİR”
Sayıştay raporunda ismi geçmeyen şirketin Ongun Aş. Olduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:
“Madem o kadar açık ben verdim o Sayıştay raporunu açsın sorsun desin ki Ertuğrul Bey siz bunu vermişiniz ama böyle bir şey var diye sorabilirdi. Şirket ismini niye söylemiyor. Milleti zan altında bırakıyor. Sanki bir Ahmet’e, Mehmet’e bir Mustafa’ya verilmiş gibi konuşuyor? Şirket ismini niye vermiyor. Bu şirket Ongun AŞ.’dir. Bu Sayıştay denetiminde Ongun AŞ.’ye diye söylenebilir. Şirket ismi niye verilmiyor? Yazıldığı zaman herkes diyor gitmiş bunu birilerine vermiş. Bu şirket isminin yazılması getirmez mi? Bu etiktir. Ongun AŞ.’nin harcalamalarını bir muhasebe denetleyemez. Hem Sayıştay hem mülkiye denetimi yapmak zorunda. Bu şirketin yüzde 99.99’u Karaman Belediyesi’ne aittir. Bu şirketin parası ve gayri menkulleri Karaman Belediyesi’ne aittir.
“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK KENDİSİ BAKSIN ABDESTİNE”
CHP il başkanına sordunuz mu size Sayıştay raporunu kim verdi diye? Ya da belge veya dosya istediğiniz zaman size veriyorlar mı diye? Kendisi hukukçu kendisi şeffaflıktan bahsediyor demesi lazım değil mi? Evet bu belediye şirketidir. Belediye, belediye şirketine bunu parasını verdi desin.  Niye demiyor. Bende bunda art niyet arıyorum. Bizim anlımız ak abdestimizden de şüphemiz yok benim kırıldığım nokta şu ‘ben Sayıştay denetimini geçirdim al denetim raporumu ben il başkanısın.’ Derki belediye başkanından aldım bu şirket belediyenin şirketi Sayıştay da bu konuda şunu tenkit etmiş. Bu tenkit noktasında ne yapacan diye sor öpüyüm elini başımın üstüne koyuyum. Ama sen sanki masanın altından bulmuş gibi çık burada yetimin hakkı şunun hakkı bunu yedirmiyorum de bizim abdestimizden şüphemiz yok kendisi baksın abdestine.”