Sayıştay raporu açık, veriler ve hesaplar da ortada

TAKİP ET

CHP İL BAŞKANI İ.A: ÜNVER; 'BÖYLE ŞEFFAFLIK ANLAYIŞI DA OLMAZ, BÖYLE YÖNETİCİLİK ANLAYIŞI DA OLMAZ'

CHP İL BAŞKANI İ:A: ÜNVER; “BÖYLE ŞEFFAFLIK ANLAYIŞI DA OLMAZ, BÖYLE YÖNETİCİLİK ANLAYIŞI DA OLMAZ”

*İ.A.Ünver; “Sayıştay raporu açık, veriler ve hesaplar da ortada… Kimsenin “görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyecek hali de yok. O zaman “abdestine güvenen” biri çıkacak ve bu konuda kamuoyunu aydınlatacak!” dedi.

    CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, geçtiğimiz günlerde, Karaman Belediyesi’nin 2014 Yılı Sayıştay Raporlarında  Bilbordlara verilen reklam bedeli ile ilgili açıklamasına, Belediye Başkanından cevap gelmemesi üzerine yaptığı açıklamasında; 
“Geçtiğimiz günlerde Sayıştay’ın Karaman Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet ve işlemleri üzerinde yaptığı denetimler sonucu hazırladığı, Ekim 2015 tarihli rapordaki tespitlere istinaden bazı hususları kamuoyumuzun bilgisine sunmuştum. Karaman Belediyesinin billboardları yıllık 57.348,00 TL’ye kiraya verdiği yüklenici firmaya 2014 yılının 7 ayı için 343.782,76 TL billboard kirası ödediğini ve bunun da 2014 yılı için 310.329,76 TL fazladan kaynak sarf etmek anlamına geldiğini belirtmiştim.
Karamanda yaşayan yurttaşların yaptığı çeşitli ödemeler ile diğer kaynaklardan elde edilen belediye gelirlerinin sorumsuzca kullanımı anlamına gelecek bu uygulama ile ilgili olarak Belediye Yönetimine de bir takım sorular yöneltmiştim. Ne var ki açıklamamın üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen, Belediye Yönetiminden “tık” sesi dahi çıkmadı.
Ben, CHP İl Başkanı ve aynı zamanda Karaman’da yaşayıp ödediği su bedeli, reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, atık su bedeli v.s. ile belediye gelirlerine katkı veren bir yurttaş olarak Karaman Belediyesinin nasıl yönetildiğini, kaynaklarının nasıl kullanıldığını öğrenmenin her Karamanlı’nın hakkı olduğuna inanıyorum. Şehri yönetenlerin de bu hakka inanmaları gerektiğini, dahası sadece inanmış olmalarının da yetmeyeceğini, pratikte de uygulamaları gerektiğini düşünüyorum. Maalesef ki başta Sayın Belediye Başkanı olmak üzere şehrimizi yönetenlerin bu anlayışta olmadıklarını görmek, her yurttaş gibi beni de üzüyor.
Karaman Kamuoyunun şahitliğinde Sayın Belediye Başkanı’na tekrar sesleniyorum: Belediyenin kendi malı olan billboardları kiraya verdikten sonra kiracısı olan firmaya, aldığı kira bedelinin 5-6 katı tutarında billboard kirası ödemesini hangi ticari mülahaza ve hizmet icaplarının gerektirdiğini öğrenmek; dahası Karaman Belediyesinin bu alışverişten nasıl bir fayda sağladığını bilmek, Karaman’da yaşayan tüm yurttaşların en doğal hakkıdır. 
Şimdi siz, yüklenici ile sözleşme imzaladığınız 30.05.2014 tarihinden 2014 yılının sonuna kadar geçen 7 aylık süre için 33.453,00 TL kira aldığınız yüklenici firmaya, aynı süre için 343.782,76 TL billboard kirası ödeyeceksiniz. Sonra da kulağınızın üstüne yatıp tüm söylenenleri duymazdan geleceksiniz ve unutulmasını bekleyeceksiniz. Üstelik bir de şeffaf ve denetlenebilir belediyecilik anlayışına sahibiz diyeceksiniz. Öyle mi ? Böyle şeffaflık anlayışı da olmaz, böyle yöneticilik anlayışı da olmaz.
Sayın Belediye Başkanı’nın “akçalı işlerde kesinlikle kayırmacılık yapmadıkları, belediyenin parasının gereksiz yere saçılmadığı, belediyenin parasını çok iyi yönettikleri, kendisinin halka açık ve denetlenebilir bir belediye rüyası olduğunu ve bunu gerçekleştirdikleri” iddiasını ve dahası “abdestlerine güvendiklerini“ çeşitli vesilelerle dile getirdiğini biliyoruz.
Sayıştay raporu açık, veriler ve hesaplar da ortada… Kimsenin “görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyecek hali de yok. O zaman “abdestine güvenen” biri çıkacak ve bu konuda kamuoyunu aydınlatacak!
Eğer böyle biri yoksa; Sayın Başbakan’ın son dönemde haklarında çeşitli usulsüzlük iddiaları bulunan partisine mensup üç Belediye Başkanı’nı, kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk ettiğini hatırlatarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin samimiyetine inandığımız Sayın İl Başkanı'ndan, konu ile ilgili açıklama yapmasını ve partisi adına Karaman kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. 
Parti içi toplantılarda Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Cumhurbaşkanı arasındaki diyaloglara hariçten katılmaktan ve kökleri, Kurtuluş Savaşını örgütleyerek zaferle sonuçlandıran Müdafa-i Hukuk cemiyetlerine ve Kurtuluş Savaşımızın eşsiz kahramanlarına dayanan Cumhuriyet Halk Partisine ithafen “CHP zihniyeti şöyledir, böyledir” demekten fırsat bulabildikleri takdirde, Sayın İl Başkanı’ndan, esas sorumlu oldukları konu hakkında iki satır laf etmelerini beklememiz de herhalde yersiz değildir.
AKP’nin ilk Meclis Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcılarından ve halen AKP’nin kayıtlı üyesi olan Sayın Bülent Arınç’ın aktif görevden çekildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı’na hitaben “Ben, sizlerle birlikte olduğum süre içinde nefsime çok ağır gelen şeylere davam ve partim adına, sabrettim.” dediği gibi, Sayın İl Başkanı da “Nefse ağır gelecek konularda konuşmak için aktif siyaseti bırakmayı mı beklemektedir ya da ortada kendilerinin nefsine ağır gelecek bir durum yok mudur?” tüm Karamanlı bilmeli.
Yoksa biz de onların seviyesi ile “Ne de olsa AKP zihniyeti, hep böyle yaparlar" deyip geçelim mi?” dedi.