Sayın Valim !..

TAKİP ET

Son günlerde sosyal medyada, bir mahallemizin muhtarının ve bazı arkadaşlarının size vermiş oldukları bir dilekçenin metni dolaşıyor.

VALİMİZE AÇIK MEKTUP
Osman Nuri KOÇAK
    Sayın Valim!

    Son günlerde sosyal medyada, bir mahallemizin muhtarının ve bazı arkadaşlarının size vermiş oldukları bir dilekçenin metni dolaşıyor.
    Dilekçede, yıkılıp yeniden yapılan 19 Mayıs İlkokulunun adının bir şehidimizin adı ile değiştirilmesi isteniyor.
    Bu vatan için şehit olan evlatlarımızın adının ölümsüzleştirilmesi elbette hepimizin hem görevi hem de gurur kaynağıdır. 
    Bu başka bir şey. Yeni yaptığımız herhangi bir esere onun adını vermekte tereddüt göstermeyiz.
    Fakat bu dilekçe sahiplerinin derdi, anlaşılan şehidimizin adını ölümsüzleştirmek değil 19 Mayıs’ın hatırasını tabeladan ve giderek gönüllerden indirmek gibi.
    19 Mayıs zaten bir değil on binlerce şehidin hatırasını içinde taşıyan bir ifadedir. 
    19 Mayıs, çökmüş ve esaret belgesi imzalanmış bir ulusun yeniden dirilişi için atılan ilk mübarek adımın adıdır. Bu adımı beğenmeyenlerin ideolojik nesepleri konusunda sorgu yapmak bize düşmez ama ona sahip çıkmak hepimizin boynuna borçtur.
    19 Mayıs’lara diz çöktürmek isteyen bir büyük güçler koalisyonu Kurtuluş Savaşı boyunca vardı ve o günden bu yana da var. Anadolu’yu Türklerden kurtarmak amaçlarını hiç saklamadılar veya saklayamadılar ki…
    Fakat benim asıl üzüldüğüm içimizde bu kadar işbirlikçi nasıl bulabiliyorlar?
    Sayın Valim!
    Sizin sağduyulu ve bilge bir yönetici olduğunuz konusunda kamuoyunda oluşmuş olan algıya dayanarak yazmış olduğum bu mektubu nazar-ı dikkate alırsınız umarım.
    Yerleşmiş değerler ile uğraşarak yeni ve uzlaşmaz sorunların kapıların açmaya çalışanlara itibar etmeyeceğiniz konusunda bir hissiyatım vardır. İyi yöneticiler kanayan yaraları tedavi edenler olmuşlardır. Yeni ve kapanması mümkün olmayan yaralar açmak hem devleti yıpratır hem de toplumsal kardeşliğimizi zedeler ve dolayısı ile milli gücümüzü zayıflatır.
    Aynı zamanda kamuoyunu da konu hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan bu açık mektup, siyasetin bir türlü kabuğunu kıramamış ve aidiyetlerin sömürüsü üzerinden yapılan en kaba şekline olan itiraz olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlamlığına duyduğum güvenin bir ifadesidir.
    Saygımla…