Şavk: Sorun başkanlarda değil sistemde

TAKİP ET

2024-2025 sezonunun sona ermesinin ardından 2. Ligde mücadele eden Karaman FK yönetimi istifa etmişti. 6 ve 13 Mayıs'ta yapılan toplantılarda da yönetime talip çıkmamıştı. Kulüp yönetim oluşturulamadığı için tüzüğü gereği Denetim Kurulu'na devredildi. Denetim Kurulu da yeni bir toplantı kararı alacak bu toplantıda da aday çıkmaması halinde Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum ataması yapılacak. Kayyum da kulübün faaliyetlerini devam ettirme ya da kulübü fesh etme yetkisine sahip olacak.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda bir kez daha kapanmayla karşı karşıya kalan Karaman Futbol Kulübü’nün Süleyman Han, Suat Akbay ve Ramazan Aygündüz’ün başkanlıklarındaki yönetiminin içinde yer alan Mustafa Şavk yaptığı açıklamada, sorunun başkanlarda değil, sistemde olduğunu vurguladı.

Şavk açıklamasında, “Süleyman Han, Suat Akbay ve Ramazan Aygündüz ün başkanlıklarında yönetim içinde bulunmuş tek ortak kişi olarak birkaç bilinmezi, olması gerekeni elimden geldiğince dilim döndükçe anlatmaya çalışacağım;

Süleyman HAN: gurbetçi bir iş insanı. Almanya da yanında yüzlerce insan çalıştıran memleket sevdalısı bir hemşerimiz. Ben bizzat şahidiyim ne arsa derdi ne siyasi bir çıkarı nede maddi bir beklentisi olmadan, sadece memleketine olan bağlılığı ve futbola olan merakı ile takıma sahip çıktı görev yaptı. Sistem müsaade etmediği için bırakmak zorunda kaldı gitti.

Suat AKBAY: Kulübün en zor zamanlarında takım kapanmak üzere iken sorumluluk aldı. Yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetim kurulunda bulunan bütün yöneticiler Murat Çolakoğlu, Recep Uysal, Görkem Doğan, Halil Alkan, Sarper Orhon Sayın, Ben ve Yedek yönetim kurulu hiçbir maddi manevi çıkarımız olmadan takım için şehir için kapı kapı gezdik. Kimin gücü neye yettiyse sorumluluk aldı. İyi niyet ve sıfır kasa ile yola çıkıldı. Bir şekilde takım oluşturuldu. Gün kurtarılmış oldu. Sistem tıkandı ve görev devredildi.

Ramazan AYGÜNDÜZ: Oda Süleyman HAN gibi gurbetçi memleket sevdalısı bir iş insanı. Suat Başkanın tıkanan sistemini açmak için şehrin önde gelen iş insanları ile bir yönetim kuruldu. Geçmişten gelen Futbolcu peşinatlarının büyük kısmı ödendi. Esnaf, hoca, otel, otobüs ne varsa ödenmeye çalışıldı. Şehrin önemli iş insanları olmasına rağmen sistem burada da tıkandı. Yönetim kurulunda görev alan bütün yöneticiler Elini cebine attı para koydu emek verdi. Ama bu sürdürülebilir bir durum değildi. Ramazan Başkanın yönetiminde bulunan hiçbir yöneticinin Karaman FK dan hiçbir çıkarı yoktu. Aksine çoluk çocuğunun rızkını paylaştı, sorumluluk aldı.

Günün sonunda hiçbir çıkarı olmadan cebinden milyonlar koyanlar, gece gündüz takımın menfaati için çalışanlar. Kendisi için kimseden 1 tl bile borç istemeyip mahcup olanlar memleket meselesi için kapı kapı gezerek takımı ayakta tutmaya çalışanlar, yurtdışında hatırı sayılır paralar kazanıp deyim yerindeyse ‘Parasıyla kendi rezil edenler’ kötü niyetli mi? Hakaret edilmeyi, eleştirilmeyi mi hak ediyorlar? Başkanların, yönetim kurullarının ne menfaati olabilir? Takımın geliri var para kazanmaya mı çalışıyorlar?  Diyelim ki öyle. Neden aday çıkmıyor? Kulüp sahipsiz bırakılıyor? Burada başka bir sıkıntı var.

Beraber çalıştığım 3 Başkan döneminde Başkanlar dâhil yönetim kurullarında bulunan herkes kendi yaptığı işinde başarılı olmuş, kendini ispat etmiş iş insanları, esnaflar. Bu adamların hepsi emin olun ortalama zekânın üstünde başarılı insanlar. Kimse kendini zorda bırakacak bir durum içine girmez.  Ve hepsinin tek derdi KARAMAN.

Bazı gazeteciler sezon başında takımın bütçesini 15-20 milyon olarak gösterirken sezon sonunda 2 yönetimin de hatırı sayılır ödeme yapmasına rağmen borcun 25 Milyon TL olduğunu falan yazıyor. Bu hesaba göre yönetim kurulunda olan kimse ödeme yapmamış ortalama 500 bin TL civarında para alarak yönetimden ayrılmışlar gibi bir durum ortaya çıkıyor. 3 sezondur yönetim içindeyim böyle bir gelire şahit olmadım.

Sorun sistemde, çünkü maalesef ilimizde bu işler şöyle yürüyor; Birileri gelsin. Cebinden para koysun. Ortaya takım çıksın. Ben de tribüne gideyim. Kaçak maça gireyim. Kombine almayım destek olmayım ama yönetime, takıma en ağır eleştirilerde bulunayım. Takım kötü giderse hocayı, yönetim tıkanırsa başkanı hedef tahtasına koyayım. Sonra hep beraber yüklenelim sonra her sezon sonu aynı haberler; Karaman FK ya KAYYUM, Sahipsiz KARAMAN vb. haberlerine şahit olalım. Kısa özetle Karaman FK’nın durumu budur.

KARAMAN FK KİMSEYE YÜK DEĞİL ELİNDEN GELDİĞİNCE DESTEKLEYECEĞİ BİR MARKA OLARAK GÖRÜLMELİDİR

Bu takımın yönetim krizi yaşamamak için en büyük desteği Sayın Savaş Kalaycı vermelidir. Sayın Valimiz sürekli denetleyici ve destekleyici olmalıdır. Şehrimizin taraftar ve tribün anlayışı kökünden değişmelidir. Karaman FK kimseye YÜK değil elinden geldiğince destekleyeceği bir marka olarak görülmelidir. Bakın Bursaspor’a 1 sene içinde 800 Milyondan fazla borç ödediler, bütün şehir kenetlendi, adım adım Süper lige gidiyorlar. Bizde Konya Karaman denmesine isyan edelim, göreve gelen cebinden koyan, gönlünden koyan herkesi eleştirip birbirimize yüklenmeye devam edelim. Söylediklerimin, yazdıklarımın nerelere hangi kesimlere ulaşacağını bilmiyorum, inşallah şehrimiz için takımımız için hayırlısı neyse o olur. Şahıslar gelir geçer, Kulüpler kalır. Kulüplerin kalması içinde sürdürülebilir gelir ve Taraftar desteği olmalıdır. Bu şartlar sağlandığında sahipsiz Karaman FK haberlerinin yerini Başkan hangi aday olacak? Haberlerinin alacağını düşünüyorum. Vakit ayırıp okuyan, anlamaya çalışan herkese teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla” dedi.

Mustafa Şavk Karaman FK Süleyman Han Suat Akbay Ramazan Aygündüz Savaş Kalaycı borç kayyum yönetim