Satrançta birinciler ödüllendirildi

TAKİP ET

Dereceye giren sporculara madalya, kupa ve hediyelerini takdim edildi

Karaman'da düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri sona erdi.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde 9 Haziran'da başlayan etkinlik bugün yapılan müsabakalarla sona erdi.

Müsabakaların sonunda ortaokullar yıldız kızlar kategorisinde Çanakkale Cevat Paşa Ortaokulu, ortaokullar yıldızlar genel kategorisinde İstanbul Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulu, liseler genç kızlar kategorisinde Denizli Özel P.E.V. Amiroğlu Fen Lisesi birinci oldu.

Karaman Valisi Fahri Meral, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve daire müdürleri dereceye giren sporculara madalya, kupa ve hediyelerini takdim etti.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, yaptığı konuşmada, "Son zamanlarda federasyon olarak ana sponsorumuzun desteğiyle çok daha güzel, çok daha güçlü hale geldik. Burada yıldızlar ve gençler yarışıyor. Aynı zamanda milli takım altyapısı da var. Yeni başlayanlar var. Bunların kaynaşması bizleri spor adına mutlu ediyor. Son zamanlarda ülkemiz satranç sporunda iyi noktalara geldi. Gerek lisanslı sporcu sayımız gerek uluslar arası müsabakalarda aldığımız başarılar la Türk satrancının adını bütün dünyaya duyurmaya başladık. En yeni gurur verici başarımızda geçen hafta Avrupa okullar satranç şampiyonasında 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 8 madalyayla geldik. Bu madalyalarla da ülke şampiyonluğunu kazanmış olduk. Bu başarılarımız devam edecek" dedi.