Şaşma'ya Elbistan'dan ödül

TAKİP ET

Karamanlı Şair ve Yazar İbrahim Şaşma ulusal boyutta düzenlenen yarışmalarda dereceye girerek ödül almaya devam ediyor. 

Elbistan temalı şiir yarışmasında kazanan isimler belli oldu. 1 Aralık 2020 tarihinde başlayan ve 15 Ocak 2021 tarihinde sona eren Elbistan temalı şiir yarışmasına, başta yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 261 şair 312 şiir ile katıldı. 

Şiirler, şair ve yazarlar Mehmet Taş, Mehmet Gözükara, Mahir Başpınar ve Edebiyat Öğretmeni Akif Dut’tan oluşturulan seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirildi. 

Seçici kurul, şairlerin kalemlerinden kağıda döktükleri her heceyi ve her mısrayı, inceleyerek dereceye giren isimleri seçti.

Serbest yazılmış şiirlerde ise Karaman’dan İbrahim Şaşma Hasbihal adlı şiiriyle birincilik elde etti. 

Elbistan’dan Ayla Çelikhan Çırak, Gönül Telim Elbistan şiiriyle ikinci, Ağrı’dan katılan Güven Doğan ise Şehr-i Zaman Elbistan adlı şiiriyle üçüncü oldu. Bu dalda mansiyon ödülleri ise Elbistan’lı Cuma Yılmaz, Hulusi Genç ve Merve Mert’e verildi.

Hece ile yazılmış şiirlerde birinciliği yarışmaya Çorum’dan katılan ve Elbistan Şehrengizi adlı şiiriyle Huriye Erdugan kazandı. Mersin’den katılan Mustafa Doğan ise Ata Yurdum Elbistan şiiriyle ikinci, Erzurum’dan katılan Yahya Özkök de Masaldan Çıkmış Şehir adlı şiiriyle 3.oldu. Aynı dalda Aydın’dan katlan Saltuk Buğra Bıçak, Tokat’tan katılan Murat Tapar ve Elbistan’dan katılan Mehmet Osmanoğlu da mansiyon ödülüne layık görüldü.


karaman karaman haber elbistan ibrahim şaşma