SARIVELİLER'İN İÇMESUYU HATTI YENİLENİYOR

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler İlçesinde içme suyu şebeke döşemesi ve isale hattı temeli Anıt alanında düzenlenen törenle atıldı....


Karaman’ın Sarıveliler İlçesinde  içme suyu şebeke döşemesi ve isale hattı temeli Anıt alanında düzenlenen törenle atıldı.
Sarıveliler içme suyu şebeke döşemesi ve isale hattı temeli Anıt alanında düzenlenen törenle atıldı. 
Temel atılmadan önce kurban kesildi ve içeme suyu isale hattı temelinin Sarıveliler’e hayırlı olması için dua edildi. 
Temel atma töreni İlçe Kaymakamı Ali Öner, Belediye Başkanı Hayri Samur, İlçe Müftüsü Fatih Yıldız, Yapımcı Firma Sürekli İnşaat Şantiye Şefi Sayın Abbas Çağlayan, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. 
Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Hayri Samur ise ilçe halkına verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirti.
İlçenin içme suyu şebekesinin çok eski olmasından dolayı ihtiyaca cevap vermediğini ve bundan dolayı da baştan sona yenileme için çalışma başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Samur,” Bu kapsamda ilçeye daha sağlıklı içme suyu sağlamak için 11 mahallemize de hizmet verecek şekilde 62,758 metre uzunluğunda isale hattı ve toplam 2000 m³ içme suyu kapasiteli 3 adet içme suyu deposu inşaat çalışmalarına başlanandı. 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek şekilde projelendirilen Sarıveliler içme suyu isale hattı inşaatı temelini törenle atmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Şebeke ve iletim hattı inşaat çalışmasını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımıza temiz ve sağlıklı su teminini yeterli oranda sağlayacağız. İlçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.