SARIVELİLER'DE AŞURE ETKİNLİĞİ

TAKİP ET

Sarıveliler İlçe Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 21 Ekim 2016 Cuma günü saat 10:30 da Aşure etkinliği programı düzenledi.

İlçe Anıt alanında düzenlenen etkinliğe Sarıveliler Kaymakam vekili Abdullah Yüksel, Garnizon Komutanı Sedat Türk, Belediye Başkanı Hayri Samur,  İlçe Emniyet Amiri V. Polis Memuru Selahattin Gür, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7. düzenlenen aşure etkinliği dua ile başladı. Görevlilerin masalara servis ettiği aşureye vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Belediye ekiplerince aşure etkinliğine gelemeyen yaşlı, özürlü, hasta vatandaşların evlerine ve resmi kurumlara da aşure servisi yapıldı.
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, “Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içerisinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu.
Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Samur, “Tüm vatandaşlarımızın ve Müslümanların Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.