Sarıveliler Belediye Başkanı Kulak istifa etti

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak giren ve ilçede en fazla oyu alarak Belediye Başkanı seçilen, 12 Aralık 2018'da ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığında kurulan Gelecek Partisinin kurucular kurulu arasında yer alan Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için görevinden istifa etti.

Dün istifa dilekçesini Sarıveliler Kaymakamı Mehmet Bircan’a sunan Kulak yaptığı açıklamada ise kendisine yakıştırlan amele çavuşu söyleminden yerinmeden hizmet etmeye devam edeceğini duyurdu.

Kulak açıklamasında, “Kıymetli hemşehrilerim 31 Mart 2019 tarihinde halkımızın teveccühü Rabbimizin takdirleri ile seçildiğimiz Sarıveliler Belediye Başkanlığı görevini 4 yıldır yürütüyorum. Bazı vatandaşlarımızın Amele çavuşu yakıştırmasından yerinmedik bu millete bir amele çavuşu edası ile hizmet etmeye çalıştık. Seçim sürecinin hızlı gelişmesi nedeni ile Bu güne kadar yürüttüğümüz görevi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde bu millete yine amele çavuşu edası ile hizmet edebilmek için Milletvekili adayı olmak üzere istifa dilekçemizi İlçemiz Kaymakamına sunduk Rabbimiz bu millete hizmet etmeyi nasip etsin Halkımızdan helallik ve dua bekliyorum saygılarımla” dedi.