Şanlıtürk: Biz, Başarısızlardan Başarı Belgesi İstemiyoruz

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime devam edilmesinde kararlı duruş sergileyen, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle tüm öğretmen ve idari personele teşekkür belgesi gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz ve idari personelimize okullarımızın yüz yüze eğitime devam etmesindeki kararlı duruşları, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle teşekkür etmek için başarı belgesi düzenleyerek ilettik. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dendi.
Eğitim İş Sendikası verilen bu başarı belgesini kabul etmeyeceklerini açıkladı. Eğitim-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Hamza Şanlıtürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim İş Sendikası olarak bu başarı belgesini kabul etmiyoruz. Ayrıca bu başarı belgesi verilirken diğer eğitim çalışanları niye kapsam dışı bırakılmıştır. Pandemi döneminde memur, hizmetli,  teknisyen, şoför,  aşçı vb. bu sürece hiç mi katkıda bulunmamışlardır, bu belge onlardan niçin esirgenmiştir? Bu başarı belgesini kabul etmiyoruz çünkü; Biz yoksulluk sınırında çalışan tüm eğitim emekçilerine insanca maaş istiyoruz. Biz, eğitim emekçilerinin bütününün güvenceli istihdam edilmesini istiyoruz. Biz, maaş tutarında ve tüm eğitim emekçileri için eğitim ödeneği istiyoruz. Biz ihtiyaçlarımızı karşılayacak Öğretmenlik Meslek Kanunu istiyoruz. Biz, laik, demokratik, kamusal, bilimsel ve çağdaş eğitim istiyoruz. Biz, 3000 ek göstergenin biran önce yasalaşmasını istiyoruz. Biz adalet, eşitlik, liyakat, güvence ve saygı istiyoruz. Biz, başarısızlardan başarı belgesi istemiyoruz” dedi.