Şahinbaş: "Karaman'ın Elması Elmas Değerinde"

TAKİP ET

Türkiye'de elmacılık sektöründe ağaç sayısında birinci, üretimde ise ikinci sırada yer alan Karaman'dan geçtiğimiz yılki elma hasadı döneminden bugüne kadar olan 8 aylık süreçte 50 bin ton elmanın yurt dışına ihraç edildiği açıklandı.

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, “Karaman'ın elması hem ülke genelinde hemde dünyada elmas değerindedir. Elmacılık sektörünün ihracatta da en iyi yerlere gelebilmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Müdürlüğümüz verilerine göre Karaman'da geçen yıl yapılan elma hasadından bugüne kadar olan 8 aylık dönemde 20 bin ton elmanın yurt dışına ihracatı gerçekleştirilmiştir. Hedefimiz bu miktarı bu yıl iki katına çıkarmaktır” dedi.

Yurt dışına gönderilen 20 bin elmanın sadece Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün verdiği ihracat izni ile yapılan ihracat rakamları olduğu, ancak değişik illerden Karaman’da yetiştirilen elma için ihracat izni verilerek değişik ülkelere (Rusya vs) yapılan ihracat rakamlarının ise 30-35 bin ton civarında olduğu ve toplamda 8 aylık süreçte ortalama 50 bin ton Karaman elmasının yurtdışına ihracatının gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.






karaman elması tarım ve orman müdürlüğü ihracat elma yusuf şahinbaş