Sağlıkçılar Mesaiye 1 Saat Geç Başlama Eylemi Yaptı

TAKİP ET

Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere ise diş hekimleri dâhil olmak üzere 5 bin lira zam ile ek gösterge, 2 Aralık Perşembe akşamı TBMM'de kabul edildi.

Karaman’da sağlık çalışanları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili açıklamalarına tepki göstermek amacıyla bu sabah mesaiye 1 saat geç başlama eylemi yaptı.
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde toplanan sağlık çalışanları sessiz bir eylem gerçekleştirirken Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Karaman Şube Başkanı Nedim Ünal burada yaptığı kısa açıklamada,  “Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği emek ve gayreti ortadadır. Çoğu meslektaşımız bu dönemde ailelerinden uzak kalmak pahasına mesai harcıyorlar. Hekim arkadaşlarımıza verilmekte geç kalınmış ücret farkının tüm sağlık çalışanlarımızı kapsaması gerekiyordu. Sağlık Bakanlığı’nın hekim ve sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa yol açan bu kararını protesto ediyoruz.  Bakanlığı eşit ve adil davranmaya davet ediyor ve tüm sağlık çalışanlarına aynı hakların tanınmasını istiyoruz. Bu eşitsizlik nedeniyle sesimizin duyulması amacıyla 3 Aralık Cuma günü 08.00-09.00 arasında mesaiye bir saat geç başlama kararı aldık.  6 Aralık Pazartesi günü de bir günlük iş bırakacağız. Bugün keşke tüm hastane personeli yanımızda olsaydı da birlikte tepkimizi ortaya koysaydık” dedi.
Ünal’ın konuşmasının ardından sağlık çalışanları ona alkışlarla destek verirken mesaiye geç başlama eylemine Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bazı doktorlarda destek vererek sağlık çalışanlarının yanında durdular.