SAĞLIK SEN'DEN AÇIKLAMA

TAKİP ET

'SAĞLIK SEN, 'TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA OLACAĞIZ'

Sağlık Sen Karaman Şubesi Başkanı İdris Güneş yaptığı yazılı açıklamada,

“Memur Sen Konfederasyonu olarak yaklaşık 2.5 milyon, Sağlık Sen olarak ise 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanımızın çalışma koşulları ve hakları için, önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacağız.
     Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını diliyorum.
Sadece taleplerimizi paylaşmak için değil, Suruç’ta sönen hayatları, kahpece pusularla şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi dualarla anmak, sağlık çalışanlarını kaçıracak, ambülanslara ve sağlık kurumlarına saldıracak kadar vahşileşen terör saldırılarını tel’in etmek için toplanıyoruz.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.
     Çünkü her gün ailesini ihmal edip, hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, artık milletimizin vefasını hissetmek istiyor. 
     Kamu hizmeti tanımını; taşıdığı riskler ve sorumluluklarıyla birlikte ‘24 saat esaslı hayata hizmet’ şekline dönüştürerek devletin alicenaplığını, onurunu temsil eden şefkat kahramanları artık devletinin adaletini hissetmek istiyor.
 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını, sağ salim evine dönmesi duasıyla işine uğurlayan, devletine, milletine emanet eden aileleri, onların sağlıklı, huzurlu ve güven içinde çalıştıklarından emin olmak istiyor.
Bunun karşılığında da devletimizden sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşulları temin etmesini istiyoruz. Biz bugüne kadar sergilenen duyarsızlığı Kamu İşveren Kurulunun yakalandığı bir hastalık olarak görüyoruz. Devletin en tepesinin, Cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen iki yılda yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz.
Bu yüzden toplu sözleşme masasına sağlık çalışanlarının Kamu İşveren Kurulu için hazırladığı gördüğünüz bu reçeteyi götürüyoruz.
500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına paylaştığımız toplu sözleşme reçetemizin hayırlar getirmesini diliyor, başta medyamız olmak üzere bütün kamuoyunu bir kez daha sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum.”dedi.