Sağlık İl Müdürü Kurşun; "Aşılamada hedef, eylül ayına kadar %70'in üzerine ulaşmak"

TAKİP ET

Türkiye genelinde aşılamanın hızlanmasının ardından Karaman'da da aşılama hızlı bir şekilde devam ediyor.

Karaman'da Hastane, Sağlık Ocakları ile Gazi İlkokulu bahçesi, Taş Bina altında bulunan sergi alanı ve Karaman AVM’de aşılama çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar bu alanlara giderek sıra almadan aşı yaptırabiliyor. İsteyen vatandaşlar ise randevu alarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşısını yaptırıyor. 

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, gazetemize yaptığı açıklamada, Karaman’da aşılama hedefinin Eylül ayına kadar yüzde 70’e ulaşmak olduğunu açıkladı.

Asıl amacın herkesi aşılamak olduğunu vurgulayan Kurşun, aşılama haritasında Karaman’ın turuncu kategoride olduğunu belirtti. Kurşun Eylül ayında Karaman’ın yüzde 70 hedefinin de üzerine ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Şuanda Karaman’ın yüzde 58,7 oranında aşılama yapıldığını dile getiren Kurşun, 2-3 günde bir bu rakamda yüzde 2 oranında artış yaşandığını aktardı.

EV EV, KÖY KÖY GEZEREK AŞILAMA YAPILIYOR 

Kurşun, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte maske kullanımın azaldığına dikkati çekerek, tedbirlerin devam etmesini istedi. 

Kurşun vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına birkaç ay daha uymalarını istedi.

Evde ve sistemde kayıtlı yatalak hastaların aşılanması için çalışma başlattıklarını ifade eden Kurşun, ev ev gezerek aşılama yaptıklarını hatırlattı.

İl Müdürü Kurşun, belirlenen köylere giderek 85 yaş ve üzeri, ayrıca aşı yaptırmak isteyen her yaştaki vatandaşları da aşıladıklarını aktardı.

Kurşun Aşı uygulamalarının İl Merkez ve tüm İlçelerimizde aynı şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Yapılan Aşılama çalışmalarında Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Dr. Adnan Kurşun tüm Sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

karaman karaman haber adnan kurşun sağlık aşılama