Sağlık Bakanlığı'ndan Karaman'a 18, Ermenek'e 8 Yeni Tıbbi Cihaz

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından Karaman'ın ihtiyacı olan tıbbi cihazların alımı gerçekleştirildi. Buna göre Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmak üzere 18, Ermenek Devlet Hastanesi içinde 8 adet yeni tıbbi cihaz gönderildi.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmak üzere 2 adet renkli ultrasonografi, 1 adet laparoskopi, 1 adet artroskopi, 1 adet C kollu röntgen görüntüleme, 1 adet EEG, 1 adet Direkt Radyografi, 10 adet erişkin ventilatör ile bir adet holmium lazer cihazı ile Ermenek Devlet Hastanesi içinde 1 adet EEG, 1 adet EMG. 1 adet 3 boyutlu Ultrasonografi, 1 adet Transport küvöz, 1 adet transport ventilatör ve 3 adet de erişkin ventilatör tahsis edildi.
Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlimize bu cihazların kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca olmak üzere Milletvekillerimiz Dr. Recep Şeker’e, Av. Selman Oğuzhan Eser’e, Sağlık Bakanlığımızın ilgili genel müdürlüklerine teşekkür ederiz. İlimiz sağlık envanterine eklenen tıbbi cihazlar sayesinde, merkez ve ilçelerde bulunan tüm sağlık tesislerimizde, hastalarımıza tıbbi tetkik, radyolojik görüntüleme aşamalarında ve yerinde tedavi süreçlerinde daha kaliteli hizmet verilecektir. Yapılan bu sağlık harcamaları ile hedefimiz, hastalarımızın beklenti ve memnuniyetlerini en üst düzeyde tutmaktır. Alımı gerçekleştirilen tıbbi cihazların Karaman halkımıza hayırlı olmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz” dedi.