SAĞLIĞA DİKKAT SPORA EĞLENCE KAT

TAKİP ET

'SAĞLIĞA DİKKAT SPORA EĞLENCE KAT!!!' ŞENLİĞİ


Karaman Halk Sağlığı Merkez Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla her yıl Mayıs ayında “10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü” ve “Avrupa Obezite Günü” kutlanmaktadır.
Bu kapsamda 16 Mayıs 2017 tarihinde Müdürlüğümüz ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliği ile “Sağlığa Dikkat, Spora Eğlence Kat Şenliği” düzenlenmiştir. 
Halk Sağlığı Müdürü Dr Musa Şahin,  , Sayın Valimizin eşi Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr Ayşe Tapsız, şube müdürleri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Tekin, Müdürlüğümüz çalışanları ve öğrencilerin de katılımı ile gerçekleşen şenlik; toplu bisiklet sürme etkinliğiyle başlamıştır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan folklor ve dans gösterilerinin de yer aldığı şenlikte; postacı yürüyüşü, tahta ile yürüyüş, ip atlama, çuval yarışı, bilek güreşi ve daha birçok eğlenceli sportif faaliyetler ve yarışmalar yapılmış, dereceye girenlere bisiklet ve çeşitli hediyeler verilmiştir. Gün boyu devam eden programda; açılan stantlarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemi konularında bilgi verilmiş, afiş-broşürler dağıtılmış, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu öğrencileri tarafından boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapılmıştır. Beslenmede sağlıklı ara öğün yapmaya dikkat çekmek amacıyla katılımcılara elma ve ceviz ikram edilmiştir. 
Programda; spor yapmak için spor salonlarına gerek olmadığı, sıkıcı ve yorucu aktiviteler yerine, eğlenerek de fiziksel aktivite yapılabileceği ortaya koyulmuştur.  Üniversite ile işbirliği içerisinde hazırlanan program tam bir şenlik havasında geçmiştir. Programda emeği geçen herkese ve programa katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, hareketli ve sağlıklı günler dileriz.”
Haber: Mustafa ÇETİN