SAADET PARTİSİ..

TAKİP ET

SP İL BAŞKANI Ş.ŞAHİN; 'BU MİLLETİN SİZİN GİBİ KUKLALARA İHTİYACI YOKTUR!'

Saadet Partisi Karaman İl yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak Cuma günü gece teşebbüs edilen darbe girişimini değerlendirdi ve toplantı sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;
“Dün gece Türkiye olarak bir kâbus yaşadık. Bazı vatan hainleri halkın iradesine darbe girişiminde bulunmaya teşebbüs etmiş ancak halkın, “karşı darbesine” karşılık “dış bağlantılı darbe” etkisiz hale getirilmiştir. Bu sefer “Halk tankları” ezmiştir. Saadet Partisi olarak halkımız takdir ediyoruz.
Bu darbe teşebbüssü ile şimdiye kadar polis, asker ve sivil olmak üzere 161 vatandaşımız hayatını kaybetmesine ve 1154 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Halkın iradesi vazgeçilemez bir unsurdur. Gerekçesi ne olursa olsun hiç bir darbeyi Saadet Partisi olarak kabul etmiyoruz ve karşısındayız. Bu milletin demokrasi ile aklıselim ile sağduyu ile çözülemeyecek hiç bir problemi yoktur.
Maalesef bugüne kadar bu ülke, bu millet darbelerden ve dış mihrakların maşası olan darbecilerden çok çekmiştir. Geçmişteki bütün darbelerin ülkemiz ve milletimize hep zarar verdiği, ülkemizi geri götürdüğü ve ülkemizin tarihine ve halkımızın hafızasına kara birer leke olarak kaldığı herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Halkın iradesiyle seçilmiş olan iktidar var iken, ne sebeple olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun darbe yapmak millete saygısızlıktır. Bu sebeple darbeleri yapanlar bu milletin silahını iktidara değil, Milletin kendisine çevirmiş olur. Bu millet yöneticisini değiştirmek isterse sizin gibi kuklalara ihtiyaç duymaz sandıkta gereğini yapar.
İslam coğrafyasında oynanan oyunların son halkası durumunda olan ve Ülkemizde de oynanmak istenen oyuna karşı; Askeriyle, polisiyle, siyasi kanadıyla ve halkıyla uyanık olmamızın, birlik ve beraberliğimizi koruyabilmek için hepimizin daha hassas olması gerektiği bir kere daha görülmüştür. Bilelim ki hepimiz aynı gemideyiz ve gemi batarsa hepimiz batmış oluruz. İslam Coğrafyasının kurtuluş umudu konumunda olan Türkiye’ye destek vermek ve Milletin iradesi olan İktidara hepimiz saygı duymak zorundayız.
Şiddet ve darbelerle bunun değiştirilmesi teşebbüsüne Saadet Partisi olarak karşıyız bu girişimi telin ediyoruz. Darbelere karşı meşru iktidarın ve milletimizin yanındayız. Bu tür acıların ve karanlık sayfaların tekrar yaşanmaması dileğiyle, tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz.”