S. YAŞAR; "SUYUN KISITLANMASI ÇÖZÜM DEĞİLDİR OLMAMALIDIR"

TAKİP ET

S.S Karaman Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Sami Yaşar ve yönetim kurulu üyelerinden Kerim Yıldırım, Konya havzası kapalı Su SSTP Projesi 4. Değerlendirme kurulu Toplantısına katıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığın da gerçekleşen  Su Tahsisi toplantısında Konya ve Karaman bölgesini de  içeren birçok bölgede çiftçilik faaliyetlerinde kullanılan sularımızın kısıtlanması gerektiği üzerinde durmuştur. 
Yaşar; “Bizlerse, suyun boşa ve  gereksiz, farklı, sistematik ve yeni sistemlerin denenmesi ve kullanılması konusunda halka destek ve gerekli bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasını ya da farklı hazlardan su getirilmesini istiyoruz. 
Kuyu sularının boruya girmesi, damlama sisteminin kullanılmaya başlanılması ile birlikte daha önceki yapılan sulama sistemlerine göre su oranında %40 tasarruf sağlanılır hala gelmiştir. Bizim amacımız su kaynaklarını tüketmek ya da doğanın dengesini bozmak değildir. 
Fakat sularımız kısıtlanması demek de tarımın yavaşlaması hatta zamanla durmasını demektir. Bizler su kısıtlaması yerine alternatif olarak kullanıldığı taktirde su tasarrufunun da sağlanabileceği her türlü sisteme varız. Suyun kısıtlanması çözüm değildir olmamalıdır.” dedi.