Ruh Öküzüm Adlı Oyun 14 Mart'ta Karaman'da

TAKİP ET

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından ara verilen kültür-sanat etkinlikleri yeniden başlarken, bu kapsamda Karaman'da da peş peşe tiyatro oyunları Karamanlı sanatseverlerle buluşacak.

19 Mart’ta Oğuz Atay’ın ölümsüz eseri “Korkuyu Beklerken” isimli tiyatro oyunu öncesinde Erkan Karadeniz’in yazıp yönettiği Finitolar Tiyatrosu tarafından sahnelenen iki kişilik komedi oyunu “Ruh Öküzüm” 14 Mart Salı akşamı Piri Reis Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de Karamanlı tiyatro severlerle buluşacak. Oyunun biletlerinin Biletix, Biletinial ve salon gişesinde satışa sunulduğu öğrenildi.

115 dakika ve 2 perdelik oyunda Erkan Karadeniz ile Tuğçe Karabayır’ın performansları seyirciyle buluşuyor.

İzleyenlerden tam not alan komedi oyunu Ruh Öküzüm’ün konusu ise şöyle;“Evlenmeden önce ‘sen iste adını bulutlardan gökyüzüne yazayım’ diyen erkek, nasıl oluyor da evlendikten sonra eşine ‘haksız mıyım hacı abi?’ diyecek aşamaya gelebiliyor? Sadık; her ne kadar eşini çok sevse de tipik bir Türk erkeği gibi özel günleri unutan, halı sahaya düşkün biridir. Fesleğen’in ise tek bir isteği vardır. İlk göz göze geldikleri gün dahil tüm özel günlerin romantik bir şekilde kutlanılması… Bunu tüm güzel ve özel günlerin tarihlerini evin her köşesine çerçeveletmesinden anlıyoruz. Kadın-erkek ilişkileri üzerine tatlı bir komedi hikâyesi olan ‘Ruh Öküzüm’ oyunu ile hem çok eğleneceksiniz, hem de kendinizden çok şey bulacaksınız”

ruhöküzüm tiyatro karaman pirireiskültürmerkezi kültür sanat