REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ..

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ( KMÜ)'nin Rektörlüğü'ne aslen Ermenekli olan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Öztaş aday olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Öztaş yaptığı açıklamasında; “Hizmet etmek istiyorum. Doğduğum toprakların üniversitesi. Emsallerine göre imkânları çok iyi olduğu hâlde hak ettiği yere ulaşamamıştır. Benim hedefim KMÜ’yü emsallerinden yukarı taşımak olacaktır. Ayrıca Karaman’da ciddi anlamda tarıma yönelik bir sanayi ve sanayi altyapısı vardır. Üniversite sanayi ile iş birliği yaparak kentin ekonomisinin daha güçlü hâle getirecek koordineli çalışmalarımız olacaktır.
             İlimiz Karaman’ın turizm bakımından zengini bir geçmişi ve emsalsiz bir doğası vardır. Belediyelerimizle iş birliği yaparak var olan turizm potansiyelini işletilir hâle getirip Akdeniz –İç Anadolu geçişlerini kullanan halkımızın hizmetine sunacağız.
             İlimiz Karaman için çalışan İKEV, ANKARAMAN, Ermenek Derneği, ERÇEV , KON-ER ve diğer sivil toplum örgütleri ile getirilebilir hizmet alanları ile ilgili olarak iş birliği yapacağım.
Özetle, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ni öğrenciler tarafından ön sıralarda tercih edilen bir eğitim kurumu hâline getirecek ve Karamanımızı daha yükseklere taşımaya katkı sağlayacak heyecan ve birikimin kendimde olduğunu görüyorum. İşte söylediğim bu nedenlerle KMÜ’ nün rektörlüğüne adayım.
             Her ne kadar Rektörlük seçimi ve tercihi YÖK’ün ve bilahare Sayın Cumhurbaşkanımızın olsa da halkımızın da teveccühüne ihtiyacımız var. Karaman halkına saygı ile duyurulur.” dedi.