REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ..

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Rektör Adaylığını açıklayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, gazetemizi ziyaret etti.

Çevik, yaptığı konuşmada, KMÜ'de yapılacak olan rektörlük seçiminde rektör adayı olduğunu söyledi.

Üniversitenin birlik ve beraberlik içerisinde çok daha iyi noktalara geleceğinin belirten Çevik, Üniversite ile şehir arasındaki kopukluğun giderileceğinin altını çizdi.
Üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında evrensel bilginin inşa edildiği, yayıldığı ve aklın kurumsallaştırıldığı en önemli kurumlardan olduğunu dile getiren Çevik, “Bugün ülkemiz içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle her gün farklı ve karmaşık olaylar yaşamaktadır. 
Bu gelişmelerin siyasi, ekonomik ve sosyal sonuçlarını hep birlikte görmekteyiz. Söz konusu gelişmelerin anlaşılıp açıklanmaya ihtiyacı vardır. Üniversiteler bu konuları açıklayabilecek kurumlar arasındadır. Bu yüzden üniversiteler yeni şeyler söylemeli ve olayların kavranmasında öncü olmalıdır” dedi. 
“SEÇİMİNDE ADAY OLMAYA KARAR VERDİM”
“Uzun bir süredir üniversite ortamında sürdürmüş olduğum akademik yaşamım boyunca birçok akademik ve idari görevde bulunmuş ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizin bir öğretim üyesi olarak, edindiğim tecrübe ve donanımın vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle önümüzdeki rektör adayı belirleme seçiminde aday olmaya karar verdim” diyen Çevik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gerçekleşecek olan seçim sürecinin üniversitemizde, evrensel bilim ve insan hakları ilkeleri ışığında gelişen, akademik özgürlük ve hizmetleri esas alan ve bilimsel düşüncenin hâkim olduğu bir altyapının tesis edilmesine olanak sağlamasını ümit ediyorum. Ayrıca, rektörlük seçimlerinin, bilimsel çalışmalar açısından elzem olan ideal çalışma ortamı için başarıların ödüllendirildiği, kimsenin ötekileştirilmediği, saygılı, insana ve çevreye değer veren, sorunların doğru teşhis edildiği, süratli ve akılcı çözümler üretebilecek yeni bir vizyon taşıyan ve dinamik bir kurumun oluşumuna yönelik düşünsel çabaların yoğunlaşmasına yol açması en büyük dileğimdir. 
Kurumsal kimliğin güçlendirildiği, demokratik, katılımcı, sosyal duyarlığı olan, akademik liyakat ve profesyonel yönetim anlayışıyla bilgi üreten, teknoloji geliştiren, üretilen bilgiyi ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşabilen, öğrenciyi merkeze alan, toplum ve sanayi ile bütünleşmiş, birçok kurum ve kuruluşun örnek aldığı dinamik bir üniversite ortamını inşa etmek temel amacımdır.”
“ÜNİVERSİTEMİZİ BİRLİKTE ORTAK AKIL VE ADİL BİR YÖNETİM ANLAYIŞIYLA YÖNETELİM”
Yeni Türkiye İdeali ekseninde ortak akılla yeni yaklaşımların, bilim ve teknolojik açılımların, yeni nesil proje stratejilerinin geliştirilmesi kaçınılmaz olduğunu ifade eden Çevik:
“Akademik potansiyelimiz, dinamik yapımız ile yeni ufuklara güvenle bakan bir Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini birlikte inşa edebileceğimize inanıyorum. Üniversitemizi birlikte ortak akıl ve adil bir yönetim anlayışıyla yönetelim. Bilim, teknoloji, sanat, spor ve kültürde ön planda olan ve kendi alanlarında tüm dünyada rekabet edebilir öğrenci ve bilim insanlarının yetiştirileceği bir üniversite ortamı oluşturabilmek için gelin birlikte dayanışma içinde çalışalım.
Değerli öğretim üyesi arkadaşlarım, üniversitemizin kurumsal gelişiminde sizleri bu amacın gerçekleşmesine katkıda bulunmaya davet ediyorum. Birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Üniversitesi için koşan, terleyen ve yorulan, hizmet etmeyi yönetmekten daha önemli gören, girişimci, paylaşımcı ve dinamik bir rektör olacağımı vaat ederek bu seçimde aday oluyorum. Rektörlük seçim sürecinin saygılı ve seviyeli bir ortam ve anlayış içinde geçmesini, sonucun üniversitemize, Karaman'ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” diye konuştu.