Rektör Namık Ak, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı

TAKİP ET

KMÜ'de Kurban Bayramı Nedeniyle Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Amfi Tiyatro'da üniversite personeli ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Namık Ak, kendilerinin bayramını tebrik ederek tüm KMÜ ailesine iyi bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

"Kurban, bir arınma şeklidir"

Kurban'ın 'kendini adamak' demek olduğunu hatırlatan Rektör Namık Ak, kurban hadisesinin tarihî temellerine dikkat çekerek Hz. İbrahim, İsmail ve Hacer'in gösterdiği teslimiyetin önemine değindi ve "Bu teslimiyetin nişanesi olarak Allah tarafından gönderilen koç kurban edilmektedir." dedi.

"Kurban, içimizdeki kötülüklerden iyiliklere atlama yoludur; bir arınma şeklidir." diyen Rektör Namık Ak, sözlerine şöyle devam etti: "Milletçe her günümüz bayram olsun. Bütün meşum ve menfur hadiselerden uzak, hep birlikte kenetlenerek güzel günler yaşamamızı diliyorum. Maalesef hainler çok; ancak bizim başka vatanımız yok. Biz tarih boyu hep başkalarına ensarlık yapan bir milletiz. Bu, bizim genetik kodlarımızda var. Her birinize ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte tüm kötülüklerden uzak, huzurlu bir bayram temenni ediyorum."

Bayramlaşma programı, tüm personelin salgın koşullarına riayet ederek bayramlaşması ve iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.