Regaib Kandili mesajları

TAKİP ET

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yayınladığı Regaib Kandili mesajında; “Milletimizin ve İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “İslam âleminde rahmet, mağfiret ve bereketi simgeleyen Recep, Şaban ve Ramazan aylarına ulaşmanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyor, Yüce Allah’a bizleri bu mübarek aylara ulaştırdığı için şükrediyoruz.

Müslümanlar için mübarek gün ve geceler, Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun rahmetine ve mağfiretine nail olabilmek için önemlidir. Mübarek üç ayların başlangıcı Regaib Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Bunun için kulluk görevimizi yerine getirmeli ve bu önemli gecede Yüce Yaradan’a ellerimizi açıp kendimiz için, ailemiz için, sevdiklerimiz için, ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan kahramanlarımız ve aziz şehitlerimiz için dua etmeliyiz. 

Regaib Kandili vesilesiyle toplumumuzda merhamet ve şefkat duygularının artmasını, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle İslam dünyasına huzur getirmesi dileğiyle milletimizin Regaib Kandilini tebrik ediyor, tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”


KARAMAN MÜFTÜSÜ MUHAMMET LUTFİ KETENCİ

Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci, üç aylar ve Regaip kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ketenci mesajında, "Üç aylar, kameri ayların yedincisi olan Receb ile başlayan, Şaban’la devam eden ve nihayetinde Ramazan ile son bulan ayların toplu adıdır. Manevî bir iklimin hüküm sürdüğü, Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylarımıza kavuşmuş bulunuyoruz.  18 Şubat Perşembe akşamı da Recep ayının ilk Cuma gecesi olması hasebiyle rahmet ve mağfiret gecesi olan Regaib gecesini idrak edeceğiz. Mübarek aylar arasında, kulları ruhen ve bedenen Ramazan ayına hazırlayan Receb ve Şaban aylarının ayrı bir önemi vardır.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Receb ayı girdiğinde, “Allah’ım, bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua etmişlerdir. Bizler de Receb ve Şaban ayları boyunca bu duaya devam edelim. Hayatın çeşitli sıkıntıları ile nefsin şiddetli baskıları karşısında mücadelede yorgun düşen ve korona virüsten bunalan ruhlarımızı, böyle mübarek gün ve geceleri ganimet bilerek Cenab-ı Hakk’ın kulluk kapısına daha iştahlı ve daha heyecanlı olarak yaklaştırmalı ve yeniden tazelemeliyiz. Her Mü’min öncelikle Allahü Teâlâ’nın şu âyetini iyice düşünmeli ve hayatı boyunca onu unutmayacak şekilde kendisine rehber edinmelidir:

 “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”(Haşr, 18)

Üç aylar, kendimizi denetleme, değerlendirme bakımından çok önemlidir. Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve kendimize aşağıdaki soruları sormalıyız:

-Allahımıza kulluk vazifemizi yapabiliyor muyuz?

-Peygamberimizin sünnetini ve ahlâkını yaşıyor muyuz?

-Kerim kitabımız Kur’an’ın emirlerine sarılıp yasaklarından kaçınıyor muyuz?

-Allah’ın üzerimizdeki nimetlerini idrak edip şükrünü yerine getirebiliyor muyuz?

-Yalan, iftira, gıybet, dedikodu, kul hakkı, israf, içki, kumar v.b. kötü huylardan uzaklaşabiliyor muyuz?

Evet, bütün bu soruları kendimize sorup bir durum değerlendirmesi yapmak, bu mübarek günlerin, gecelerin ve ayların şuuruna varmak demektir.

Sevgili Peygamberimizin “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz” (Tirmizi, Kıyame 25) hadis-i şerifi doğrultusunda iyi bir nefis muhasebesiyle tevbe istiğfar edelim.

Farz ibadetler yanında nafile ibadetleri çoğaltarak ömrümüzü en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

Mâlî ibadetlerimizi çoğaltma noktasında da cömertliği şiar edinmeliyiz. Hayır hasenatlarımızla hayata dokunan el olmalıyız. 2020 yılı içerisinde Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karaman şubesi işbirliği içerisinde görevlilerimizin özverili gayretleriyle “Haydi Karaman Bu Ramazan Paylaş Kazan” ve “Haydi Karaman İyilik Vakti” adıyla uyguladığımız projelerimizle hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya çalıştık. 2021 yılı boyunca da “Haydi Karaman İyilik Vakti” projemiz devam edecektir inşallah.

Bunun yanında evinden barkından göç edip gelen kardeşlerimize millet olarak yardım noktasında gayret etmekteyiz. Kış mevsiminde İdlib’de yaşanan zorlukları ekranlarda içimiz yanarak izliyoruz. Türkiye Diyanet Vakfımız dünyanın neresinde bir acı varsa merhem olmaya gayret ettiği gibi İdlib’te sıcak bir yuvaya, sıcak bir aşa ihtiyacı olanların da yanında olmaktadır. Müftülüğümüz ve Karaman vakıf şubemiz olarak “HAYDİ KARAMAN! Senin de Olsun Bir Yuvan” sloganıyla bir iyilik hareketi başlattık. Bütün hemşerilerimizi destek olmaya davet ediyorum.

Bu mübarek üç ayların Rabbimizin istediği manada ihya edilmesini, değerlendirilmesini ve bu mübarek ayların mü’minlerin Mağfiret-i İlâhiyyeye nail olmalarına vesile olmasını ve bütün İslam âlemine sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur getirmesini Rabbimizden niyaz ediyorum.  Şehitlerimizin ve ahirete irtihal etmiş olan gazilerimizin ruhları şâd olsun. Vefat eden tüm kardeşlerimize rahmet olsun. Üç Aylarımız ve Regaib Gecemiz mübarek olsun.“Allah’ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Mi’rac ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle" dedi.


AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN:

“Bereket ve maneviyat mevsimi olarak nitelendirdiğimiz Mübarek Üç Aylara girmiş bulunmaktayız. Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı, lütuf ve kereminin bizleri kuşattığı, Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Regaib Kandiliniz mübarek olsun”

 

CHP KARAMAN İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

Mübarek üç aylara kavuştuk. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip Kandilini coşku ve sevinç ile karşılıyoruz. Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. İslam âlemi için son derece büyük önem arz eden üç ayların ailemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. 

Bu aylar geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir fırsattır. Bu aylarda yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatmalıyız. Tüm Dünya Covid-19 virüsü ile mücadele etmekte. Bu mübarek günlerde insanlığın başında ki bu illetten kurtulmak için aldığımız önlemlerin, yapmış olduğumuz mücadelenin yanında dua edelim. Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı üç aylarda hayatımızda yeni sayfalar açarak, millet olarak kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız. Tüm İslam âleminin Regaip Kandil’ini kutluyor; içinde bulunduğumuz zor günlerden umut dolu yarınlara, barış, huzur ve adaletli günlerin başlangıcına vesile olmasını temenni ediyorum. 


İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

Mübarek Üç Ayların İlk Cuma gecesi idrak edeceğimiz Regaip Kandilimizin Türk İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor ve bu gece yapılacak tüm hayırlı duaların gerçekleşmesini Cenabıhakk'tan diliyorum. Vatan uğruna şehit olan tüm Şehitlerimizi ve tüm Gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. 

Tüm Karaman'lı Hemşehrilerimin Mübarek Regaip Kandilini Kutlar Huzur ve Esenlikler Diliyorum.


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

İslam âleminde üç aylar olarak bilinen rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak tanımlanan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına ulaşmanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz.

Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı mübarek üç aylar, dünya işlerinin ağırlığından bunalan ruhlarımızı dinlendirmek, Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsatlardır. Bu sebeple, mübarek üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.


KAZIMKARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP BOYACIOĞLU:

Müslümanlar için tövbe etmenin, kendini yenileme ve manevi arınmanın müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Hayatımıza nice güzellikler katan gecelerden birisi olan Regaip kandili sözlük anlamında da olduğu gibi ihsan ve ikram gecesidir.

Regaip Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu mübarek gecede müslüman topraklarında eziyet gören ve nice zulümlere boyun eğmek zorunda kalan müslüman ümmetinide dularımızda unutmayalım. İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemininde geride kalarak hayırlısıyla birlik ve beraberlik içerisinde kandilimizi eda etmeyi Canab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın, dualarınız kabul olsun. Dua eder, dua beklerim.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçemiz halkı ile yurtiçi ve yurtdışında bulunan hemşerilerim ve tüm İslam aleminin Regaib Kandilini tebrik ediyorum.


KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI AHMET ÇELİK VE  YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÖKHAN ALKAN  

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan  Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu gece kalbimizi huzura erdirebilmek için her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arınmanın, yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmenin anlam ve hikmetini düşünmek için güzel bir fırsat. Birlik ve kardeşlik duygularıyla bunu değerlendirebilmeyi arzu etmekteyiz. Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin  insanlık  için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını  temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.


KARAMAN TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM ÇAVAŞ VE MECLİS BAŞKANI CAFER BİNİCİ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Cafer Binici Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladılar.

Başkanlar mesajlarında; Kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu ifade ederek, ’İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandilinin de, bu anlamda toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle,’’ Regaip Kandilinizi en içten dileklerimizle kutluyor, Ülkemize, Milletimize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyoruz. ’dediler.


KARAMAN BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ BAŞKANI ŞEVKET VAROL

Berat kelimesi, kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak anlamına gelir. Üç ayların müjdecisi olan bu gecede yapılan dualar geri çevrilmez biz Müslümanlar bu gece daha çok dua edelim. Dünya’nın ve ülkemizin başında bulunan her türlü belanın defi için gönülden inanalım. Covid-19 virüsüne karşı millet olarak hep beraber mücadele ediyoruz, inşallah bu gecenin hürmetine bu kötü günleri en kısa zamanda geride bırakırız. Kutsal geceler bizleri birbirimize kenetlemeli, manevi duygularımızın gelişmesini sağlamalı, ülke olarak, İslam alemi olarak hep beraber birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevebilmenin en çok anlam kazandığı bu geceyi fırsat bilelim.

Kandiller maneviyatıyla gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi temizler, nefsimizin yanıltıcı arzu ve isteklerinden bizleri uzaklaştırırlar. Bu duygularla tüm İslam aleminin mübarek Regaip Kandil’ini kutluyor, tüm insanlığa huzur, barış, birlik, beraberlik, bolluk, bereket, sağlık getirmesini ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.


GELECEK PARTİSİ KARAMAN İL TEŞKİLATI

“Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir.

İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyoruz. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.


CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF BAŞTUĞ

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir.

Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Rahmet gecelerini fırsat bilerek, vahşeti ve şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız.

Regaib Kandili; kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe ederek geleceğimizi planlamamız için büyük bir fırsattır. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, geçirdiğimiz zor günlerin sonunda gelecek adına yeniden güzel günlerin gelmesine vesile olur. Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandilimiz mübarek olsun.


BAŞYAYLA KAYMAKAMI MUTTALİP ÇETİN’ DEN KANDİL MESAJI

Kandiller insanlarımızı birbirine yaklaştıran kardeşlik, akrabalık, komşuluk ve dayanışma duygularını arttıran, kalp dünyalarının    aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu özel gecede; hastalıkların şifa bulduğu, ülkemiz ve milletimizin  birlik, beraberlik ve huzurunun daim olduğu, ve dualarımızın kabul edildiği bir kandil olmasını temenni ediyorum.

Bu duygularla idrak edeceğimiz Regaip Kandil’inin başta hemşerilerimize İslam Âlemine, Ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve hayırlar  getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

regaib kandili mesajları regaib kandili kandil mesaj karaman karaman haber