RECEP ŞEKER'DEN AÇIKLAMA

TAKİP ET

Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, 7 Haziran seçimleri öncesinde Karaman için hedeflenen 'Karaman'a Tıp Fakültesi' çalışmalarının yetersiz il nüfusu nedeniyle olumsuz sonuçlandığını açıkladı.


82. YIL MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ŞUBESİ OLACAK

Ak Parti’nin Kale Sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda açıklamalarda bulunan Recep Şeker, “Ak Parti 7 Haziran seçimlerinin ardından kendi hatalarını objektif şekilde ortaya sergiledi. Ve Seçim beyannamesini de buna göre düzenledi. En az başarılı olduğumuz kesim gençlerimiz oldu. Bunun üzerinde yoğun bir çalışmalarımız olacak.”dedi.
DOKTOR AÇIĞI BİR TÜRLÜ KAPANMIYOR
Karaman’da yaşanan sağlık alanındaki sorunlara da dikkat çeken Şeker, “İlde doktor açığını tamamlamak bir türlü mümkün olmuyor. Bunların çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Tıp Fakültesi için Karaman hedefimiz maalesef en az 750 bin nüfusu barındıramadığımız için olumsuz bulundu. Bizde o halde Karaman Devlet Hastanesinin bir Eğitim Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi için teklifler götürdük. Ancak Prof. düzeyde hoca kadroları olmadığı için bu da olmadı. 
Şimdi ise, eski Meram Tıp Fakültesi olarak bilinen Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bir kolu olarak Karaman 82 Yıl Devlet Hastanesi olarak bilinen sağlık merkezimiz Tıp Fakültesi düzeyinde hizmet vermesi hedefleniyor. Çünkü Konya Tıp Fakültesi hastanesine Karaman’dan çok hastanın başvurduğu biliniyor. Bunun için Karaman’da gerekli donanım, uzman sağlık ekibi ve kadroların yerleşmesi için yazışmalar yapılacak. Protokol çalışmaları başladı. Böylece Karaman’da da bir açık kalp ameliyatından birçok Tıp Fakültesinde görülen tedavi yöntemleri ve hizmetleri de uygulanmış olacak. Üniversiteden de sağlık hizmetlerinde bu alanda gençlerimiz istihdam olanağı sağlayacak. Gerekli sözleşmeler yapılacak. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor.
Bizler Ak Parti olarak seçimlerde bir endişemiz yok. Çalışmayı da, oturup muhabbet etmeyi de en iyi şekilde yapan bir partiyiz. 1 Kasım sonrasında gururlu bir şekilde tekrar meclise gidecek ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”dedi.