Ramazan Ayı Mesajları

TAKİP ET

KARAMAN VALİSİ MEHMET ALPASLAN IŞIK

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak; “ Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı, inananların kendi içerisinde muhasebe yaptığı, nefsini terbiye ettiği ve sonunda da bayrama eriştiği önemli bir aydır.

Rahmeti, bereketi ve sevabı bol olan bu ayda, aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları sona erdirmeli, başta yoksul ve muhtaçlar olmak üzere paylaşmayı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü ve kardeşliği en üst düzeye çıkarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Karamanlı Hemşerilerimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim “ dedi.


AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

“Büyük bir özlemle beklediğimiz, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak müjdelenen on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına hep birlikte kavuşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve Karamanlı hemşerilerimin Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. 

Ramazan ayı, cehennem kapılarının kapandığı, cennet kapılarının açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, Müslümanların kalplerinde huzur, sevgi, merhamet, paylaşma ve şefkat duygularının zirveye çıktığı manevi arınma, yücelme ayıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in “İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu, büyük ve bereketli bir ayın gölgesi üzerimize düştü.” buyurarak Ramazan ayının faziletine işaret etmiştir. 

Dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının kuvvetlenerek, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayı bütün hayır ve bereketleri özünde toplamaktadır. Bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir gecesi Ramazan ayı içinde idrak edilmekte ve insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Bu konuda Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.” buyurmuştur. 

Bu duygu ve düşünceler ile mübarek Ramazan ayının, aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine, tüm insanlık için huzur ve manevi kazançlara, sağlık ve afiyete vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz eder, aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin mübarek Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”


BAŞKAN KALAYCI RAMAZAN AYINI KUTLADI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ramazan ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ramazan’ın bolluk, bereket ve sağlık getirip hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Kalaycı, Karaman halkının Ramazan ayını kutlayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerife bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, içinde bulunduğumuz bu zor dönemi bir an önce atlatmayı temenni ediyor, Ramazan ayının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, sağlık, mutluluk ve afiyet içerisinde bir Ramazan ayı geçirmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”


KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR

Başkan Eyyup ÇAYIR, Ramazan'ın Aziz Milletimize, Ülkemize, Dünyaya ve tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.

Ramazan-ı Şerif'in insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Çayır: "11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. Pandemi nedeni ile evlerimizde olacağımız Bu Mübarek ayda bir yandan oruçlarımızı tutup Cenab-ı Allah’a kulluk vazifemizi yerine getirirken diğer yandan da vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Dargınlıkları bir kenara bırakıp barışmayı, bölünmeyi bir kenara bırakıp bütünleşmeyi düşünmemiz gereken en mübarek aydır Ramazan. Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan bu kutsal ayda vatandaşlarımızın dayanışma içinde olacağına can-ı gönülden inanıyorum. Ramazanın Karamanımıza, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”


ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Bereketin, bolluğun ve paylaşımın yoğun şekilde yaşandığı, yılın en hayırlı ayı olarak büyük özlemle beklediğimiz Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.

 

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI YASİM KOZ

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Koz’un mesajı şöyle:

“Bir Ramazan ayına daha kavuşmuş bulunmaktayız. Öncelikle bütün hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rahmet ve mağfiret ikliminin doruğu olan Ramazan-ı Şerif’in aziz milletimize, sağlık, huzur, bereket ve saadet getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Ramazan ayı kardeşliğin, yardımlaşmanın ve ümmet olma şuurunun zirve yaptığı bir aydır. Bu ay vesilesiyle Kur’an okumak, oruç tutmak, namaz kılmak gibi kişisel ibadetlerin yanında fitre, zekât, sadaka gibi toplumsal ibadetler de yoğun olarak yerine getirilir.

Elbette yaşanan salgın süreci nedeniyle insanların bir araya gelmesinin tehlikeli olacağı açıktır. Ancak bu, din kardeşini arayıp sormaya, ihtiyacını gidermeye, yardımlaşmaya engel olmamalıdır. Ramazan ayının bizler için rahmet ve mağfiret ayı olabilmesi, başkalarının yüreğine dokunabilmekle mümkündür. Milletimizin, Ramazan ayı vesilesiyle her zamankinden daha fazla diğerkâmlığı kuşanacağına, mesafeleri aşacağına ve İslâm kardeşliğinin gereğini yapacağına inanıyorum.

Ramazan ayı, aynı zamanda diriliş ve toparlanış ayıdır. İslam tarihinde nice önemli olaylar bu ayda vuku bulmuştur. Bu sebeple Ramazan Ayı’nın manevi iklimi ruhlarımızın dirilişine, İslam Dünyası’nda yaşanan kargaşanın son bulmasına, dünyada da karşı karşıya kaldığımız Covid-19 salgınının bitmesine bir vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslâm aleminin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’nı bir kez daha tebrik ediyorum. 


MHP İL BAŞKANI MAHMUT ÜNÜVAR

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın doruğa çıkması temennisinde bulunan Başkan Ünüvar, ‘’Bu mübarek ayın Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.

Bereket ve af edilme ayı olan Ramazan’a kavuşmanın sevinci içinde olduklarını belirten Başkan Ünüvar mesajında, ‘’İftar sofralarını neşe ile doldurduğumuz, teravihlerde saf tuttuğumuz ve coşkuyla bir araya geldiğimiz yıllara nazaran bu Ramazan’ı buruk yaşayacağız. Korona virüs tedbirleri kapsamında aynı heyecan ve coşkuyu aile fertlerimizle yaşayacağız. Dualarda buluşup, gönüllerde bir araya geleceğiz. Tedbirlere uyarak geçireceğimiz bu Ramazan ayının, kucaklaşmadan ve bir araya gelmeden uzak son Ramazan ayı olmasını diliyorum.

Böylesi anlamlı dönemleri, eski güzelliği ve coşkusu ile noksansız yaşacağımız günlerin hepimiz hasretini çekiyoruz. O halde bu mübarek günler hürmetine salgının son bulması ve insanlığın üzerindeki musibetlerin kaybolması için dua edelim. Tedbirler nedeniyle bir araya gelemeyişimiz, bizlere yardımlaşmayı ve muhtaçlara el uzatmayı unutturmasın. İftar soframızı değilse de, iftar aşımızı paylaşalım. Öksüzün, yetimin yüzüne tebessüm olalım.

Kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara atıp Ramazan-ı Şerif’in manevi şuuruna tam anlamıyla erişelim. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Ramazan Ayı’nı bu duygu ve düşüncelerle geçirip, Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaşalım. Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin ve edilen duaların Cenab-ı Allah’ın dergâhında kabul olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum’’ sözlerine yer verdi.


İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU
Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizin neredeyse herkes tarafından kabul edildiği bir dönemde mübarek Ramazan Ayını karşılamaktayız. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaflarımızın, dar gelirlilerin, krizi en acı şekilde hissedenlerin hem salgınla hem de bu krizle; durumları her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Bu durumun içinden çıkmak için iktidarın çözüm mekanizmaları da maalesef yetersiz kalmaktadır. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; Milletimizi, içinde bulunduğu bu buhrandan kurtarmak için gerçek manada bir çalışma yapın, esnafı kendi derdiyle baş başa bırakmayın, dar gelirlilere destek olun, her kesimin sorunlarını yerinde dinleyin ve çareler üretin. Ayrıca, Ramazan ayını fırsat bilerek gıda fiyatlarında kurnazlık yapanları da buradan uyarıyor ve hükümetinde bu konuda özel önlem almasını bekliyoruz. İyilik, kardeşlik ve özellikle yardımlaşma duygularının çok yoğun yaşandığı; Mübarek Ramazan-ı Şerife kavuşmanın sevincini bir kez daha yaşıyoruz. Bu, mübarek ay vesilesi ile tüm Türk ve Müslüman aleminin yapacakları ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah'tan dilerim. Tüm Karamanlı Hemşehrilerimin Mübarek Ramazan-ı Şerifini kutlar, huzur ve esenlikler diliyorum.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluk ve huzuru içerisindeyiz. Her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, hoşgörü, paylaşma ve yardımlaşmanın arttığı bu ayda kendi iç dünyamıza dönerek nefsimizi terbiye etmeliyiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan Ayı aynı zamanda, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği özel ve müstesna bir zaman dilimidir. Hayır, hasenat ve ibadetlerin ziyadesiyle karşılık bulduğu bu ayda iftar vaktinde edilecek duaların Allah tarafından geri çevrilmeyeceğini ve kabul edileceğini Peygamber Efendimiz (S.A.V) bizlere müjdelemiştir.

İnsanlık olarak Covid-19 salgını sebebiyle zor zamanlar geçirdiğimiz bugünler ve Ramazan-ı Şerif’in bereketli iklimi, tefekkür ve muhasebe etmemiz için önemli bir imkân ve fırsattır.

Sahurlarımız, iftarlarımız, teravihlerimiz, mukabelelerimiz ve dahi Ramazanı anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzellik bu yıl da mahzun bir şekilde yaşanacak. Fakat bizler Rabbimizin İnşirâh Sûresi’nde vadettiği her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair İlahi müjdesine sığınıyoruz. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, umut ve ufuk merkezi Kur’an-ı Kerim’i ve insanlığa her daim ümit aşılayan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’i rehber edinerek bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu vesileyle, insanlığın bir an önce söz konusu musibetten kurtulmasını diliyor, Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne selamet ve huzur getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.

AK Parti il Başkanı Çağlayan Mübarek Ramazan Ayı'nın Karaman’ımıza, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ,huzur ve sağlık getirmesini temenni ederken, huzur ve kardeşlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı .

 

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MURAT ÖZTÜRK

Bolluk ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan ayının hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle ülkemiz için sağlık ve huzur getirmesini temenni ederim. Bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını,yardımlaşma,birlik ve beraberlik duygumuzun daha da artarak devam etmesini Yüce Mevladan niyaz ederim. Ramazan ayı gibi, bin aydan daha  hayırlı bu günlere  kavuşturan Allah’a şükreder,nice mübarek ramazan aylarına hep birlikte kavuşmayı temenni ederim.

 

TİCARET BORSASI BAŞKANLARI EKREM ÇAVAŞ VE CAFER BİNİCİ

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Cafer Binici, Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Başkanlar mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan ayı bağışlanmanın, yardımlaşmanın ve ibadetin doruğa çıktığı çok önemli bir aydır. “İslam Aleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 Ayın Sultanı Ramazan ayını tekrar idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının kuvvetlenerek, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayı bütün hayır ve bereketleri özünde toplamaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile mübarek Ramazan ayının, aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine, sağlık, barış ve huzura vesile olmasını, Yüce Allah (C.C)’tan niyaz eder, aziz Milletimizin, tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayını en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz.” dediler.

 

KTSO BAŞKANLARI MUSTAFA GÖKHAN ALKAN VE AHMET ÇELİK

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar Başkanlar mesajlarında;

"Gönüllere huzur veren 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın manevi iklimini yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. Yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı Ramazan ayı, aynı zamanda millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat ayıdır.

İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış, huzur getirmesini temenni ediyoruz. Toplumsal ve insani dayanışmanın en üst düzeye çıktığı mübarek Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.” ifadelerine yer verdiler.