Prof. Dr. Salim Cöhce vefat etti

TAKİP ET

Uzun süredir amansız hastalıkla mücadele eden hemşehrimiz İnönü Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr Salim Cöhce yaşamını yitirdi.

Merhumun cenazesi yarın (28.09.2020) Ermenek ilçesinde toprağa verilecek.

Karaman'da Uyanış Gazetesi olarak Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

ZORLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Cöhce'nin vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında: "Ömrünü Ermenek ve Türk Milletine vakfetmis kıymetli hocam ,meslektaşım, ağabeyim  Prof.Dr.Salim Çöhce'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Türkiye gerçek bir  âlimini kaybetti. Bütün ailesi ve akrabalarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kabri pür-nur ile dolsun." dedi.

SALİM CÖHCE KİMDİR?

1955 yılında Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1980 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Bu bölümde, Umumî Türk Tarihi sahasında 1982’de master, 1986 yılında doktora derecesini aldı.

1985 yılında okutman olarak Fırat Üniversitesi’ne atandı. 1988’de İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’ne öğretim Üyesi oldu. Kurucu başkan sıfatıyla bu bölümü eğitim ve öğretime hazırladı.