Prof.Dr.Haydar Öztaş..

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr.Haydar Öztaş Medya Ermenek Haber sitesine yaptığı açıklamada

KMÜ REKTÖR ADAYI ÖZTAŞ; “TAŞELİ’YE MESLEK YÜKSEKOKULLARI VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİNİN KURULMASI ÖNCELİĞİM OLACAKTIR”“

Hayal edelim, ne güzel olurdu değil mi, Karaman Bölgesi halkının her türlü sağlık sorunlarının çözümünde modern sağlık teknolojisi ve bilgi birikimi ile kurulmuş bir Tıp Fakültesi’nin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yer alması. Karaman’da böyle bir kuruluş için parasal desteğini saplayacak Karaman sevdalısı çok sayıda işadamı tanıdım. Ateşi tutuşturabilirsek bize her türlü yardımı sağlayacaklarından eminim. Eğer nasip olur KMÜ’ ne rektör olarak atanırsam önceliğim Bölge halkının her türlü sağlık ihtiyacını karşılayacak bir Tıp Fakültesi kurmak olacaktır.

Ülkemizin dördüncü büyük barajına sahip, her türlü su sporlarının yapılabildiği, su ürünlerinin yetiştirilmesinin mümkün olduğu turkuaz Ermenek Barajının “su ürünleri ve turizm potansiyelinin”   değerlendirilebilmesi için Ermenek’te bir Turizm Fakültesi ve su ürünlerinin yetiştirilebileceği bir “Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünün”  kurulması elbette güzel olur. 
Bölgenin ve Orta Anadolu ile Antalya Bölgesi’nde bulunan turistik tesislerinin su ürünleri ihtiyacı karşılayabilecek bu kuruluşlar bölgeye bu bölgeden yetişen Roma imparatoru Zenon’dan sonra en ihtişamlı günlerini yaşatabilir. 
Geniş ormanlık alanlara sahip ve her türlü bitkinin yetiştiği Taşeli bölgesinde bulunan ilçe merkezlerine “mantarcılık, aromatik ve tıbbi bitkiler ile endemik süs bitkilerinin yetiştirilmesine öncülük yapacak araştırma enstitülerinin kurulması,  bölge halkının ufkunu açacak onlara yeni iş olanakları sunacaktır. Bu bakımdan bölgemizde “meslek yüksekokulları ve araştırma enstitülerinin”  kurulması önceliğim olacaktır.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektör adayı olarak bölgenin sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Bölgenin yüzyıllar boyunca üzerine bir kâbus gibi çöken makûs talihinin değiştirilmesinde katkım olmasını istiyorum.” dedi.