PRİM BORCUNA BAKILMAYACAK..

TAKİP ET

GENEL SEKRETER ERENOĞLU; 'PRİM BORCUNA BAKILMAKSIZIN SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK'

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu konu ilgili şu açıklamayı yaptı; “Prim borcu olan Bağ-Kurlu ve gelir testi yaptırmış ya da yaptırmamış vatandaşlar, devlet hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

Bakanlar Kurulu kararı ile Bağ-Kurlu ve primini kendi ödemek durumunda olan Genel Sağlık sigortalısı (GSS) vatandaşların prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmeleri sağlandı.
Sağlık Bakanlığı yayınladığı genelgede, pirim borcunu ödeyemeyen vatandaşların, bu borç ödenene kadar Medula sisteminden provizyon onayı alamadıkları ve bu nedenle sağlık hizmetine ulaşamadıkları anımsatılarak, bu kuralın 1 Ekim -31 Aralık tarihlerinde geçerli olmayacağını duyurdu.
Bu kapsamda, halen uygulamalarda yürütüldüğü şekliyle pirim borcu olmasına rağmen 18 yaşını doldurmamış olan kişiler tıbben başkasının bakımına muhtaç olan kişiler, trafik kazası halleri, acil haller, iş kazası ile meslek hastalığı halleri, bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar, koruyucu sağlık hizmetleri, analık hali, afet ve savaş ile grev ve lokavt hali nedeniyle sağlık hizmet almak için başvuran kişilerin sağlık hizmet bedelleri Medula provizyonu verilerek SGK tarafından karşılanmaya aynen devam edilecektir.”