PİSA ANALİZ ÇALIŞMASI BİLGİLENDİRME KAPANIŞ TOPLANTISI KARAMAN'DA YAPILDI

TAKİP ET

Karaman Lisesi ve Karaman Anadolu Lisesinde 18- 19 Nisan tarihlerinde yazılı ve bilgisayar tabanlı olmak üzere iki türlü olarak uygulanacak.

Dünyanın En Kapsamlı Eğitim Araştırma Karaman’da Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı, bilgilendirme çalışmalarının finali Karaman’da yapıldı. Bilgilendirme çalışmaları için Karaman’a gelen Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı hemşehrimiz Hacı Ali Okur, Karaman Lisesi öğretmenleriyle bir araya geldi.

PISA’nın temel amacından bahseden Daire Başkanı Hacı Ali Okur; “Öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır. PISA 2000 yılında uygulanmaya başlamış, üçer yıllık dönemler hâlinde uygulanan araştırmaya ülkemiz, ilk kez 2003 yılında katılmıştır. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) üye ülkelerin 15 yaş grubundaki öğrencilerin okullarda almış oldukları teorik derslerin beceriye ve hayata dair yansımalarını analiz eden bir çalışmadır. Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 72 okulda bu çalışma yapılacak olup Karaman’da 2 okulumuzda analiz çalışması yapılacaktır. Karaman Lisesi ve Karaman Anadolu Lisesinde 18- 19 Nisan tarihlerinde yazılı ve bilgisayar tabanlı olmak üzere iki türlü olarak uygulanacaktır. Uygulamada kullanılan kitapçıklarda, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri yer almaktadır.” dedi.

Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK