PFDK, Karaman'ın FK'nın Cezasını Kesti

TAKİP ET

Türkiye 2. Futbol ligi kırmızı grupta geçtiğimiz hafta Çarşamba günü oynanan Karaman FK-Alagöz Holding Iğdır FK karşılaşmasında gözlemci raporuna göre PFDK'ya sevk edilen Karaman Futbol Kulübü'nün cezası belli oldu.

PFDK ve maçın gözlemcisi Alagöz Holding Iğdır FK kalecisinin üzerine yürüdüğü top toplayıcı gence yaptığı hareketi görmezden gelerek Karaman FK’ya 47 bin 200 liralık para cezası verdi.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 23 Aralık Cumartesi günkü toplantısında Karaman FK’ya Iğdır FK karşılaşmasında merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 19.200.00 TL, taraftarların neden olduğu saha olaylarından dolayı da 28.000.00 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Aynı müsabakada Alagöz Holding Iğdır FK antrenörü Hasan Vural’a ise müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bir resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 9 bin lira para cezası verdi.

PFDK ayrıca temsilcimizle ayrı grupta bulunan AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü Başkanı AZİZ ELALDI’nin, 20.12.2023 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER–SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka esnasında akredite edilmediği T alanında bulunması ve yeşil zemine girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü sporcusu SERKAN ODABAŞOĞLU’nun, müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti nedeniyle 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 12.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

- SOMASPOR Kulübünün, 20.12.2023 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER–SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada SOMASPOR Kulübü antrenörü ABDULLAH FİLİK ’in, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verdi.






Karaman FK PFDK Alagöz Holding Iğdır FK ceza taraftar saha olayları