Pezük, Konya Karaman Hızlı Demiryolu Hattındaki Çalışmaları İnceledi. Genel Müdür Bilindik Şeyler Söyledi Ama Sefer İçin Tarih Vermedi

TAKİP ET

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük ve beraberindeki heyet, Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı iş yerlerini 17 Haziran 2021 günü ziyaret etti.

RayHaber Haber Sitesi’nde yer alan haberde; “Konya/Kayacık Lojistik Merkezi ziyaret eden heyet, Konya’dan DMU set ile Çumra ve Karaman’a giderek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da açıkladığı üzere testleri devam eden ve yakın bir gelecekte işletmeye alınması planlanan Konya-Karaman hızlı demiryolu hattındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Pezük, Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Demiryolu Hattı Projesi’nin 102 kilometrelik Konya-Karaman kesiminin işletmeye alınmasıyla seyahat süresinin 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya ineceğini, böylece Ankara, İstanbul, Eskişehir başta olmak üzere birçok şehrin Karaman’a yakınlaşacağını, Karaman’ın da diğer YHT şehirlerinde olduğu gibi ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha dinamik hale geleceğini ifade etti. Daha sonra Ulukışla’ya geçen heyet, burada da işyerlerini ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi aldı” dedi.

Genel Müdür Pezük’ün Karamanlıların 7-8 yıldır duyduklarının dışında bir şey söylemezken, seferlerin başlaması ile ilgili net bir açıklama yapmaması kafaları karıştırdı.

 

Yaklaşık 2 ay önce Bakan ve Karaman Milletvekillerinin deneme sürüşleri nedeni ile Karaman’a geldiklerinde Bakan Karaismailoğlu’nun Haziran ayı içerisinde açılacağını söylediği Konya-Karaman seferlerinin Haziran ayının sonlarına gelmemize rağmen başlamaması ‘acaba seferlerin başlaması yine birkaç ay uzayacak mı?’ sorusunu akıllara getirdi.