PERŞEMBE PAZARININ EN PAHALISI "KAYISI" EN UCUZU DA "DOMATES VE SALATALIK"

TAKİP ET

Bahar ayının gelmesiyle Karaman'daki kent pazarı tezgahları yaz meyve ve sebzeleriyle rengarenk donatılmaya başladı. Peki, Alişahane Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi üzerinde her hafta kurulan Karaman'ın Perşembe pazarında sebze meyve fiyatları ne durumda? Sorusunu Karaman Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Kılınç cevapladı.

Perşembe pazarındaki sebze meyve fiyatlarının son derece uygun olduğunu söyleyen Kılınç, vatandaşın fiyatlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Pazarda satılan ürünler arasında mevsimine göre en pahalı ürünün kayısı olduğunu açıklayan Kılınç, “Karaman pazarında satılan kayısıların membaı Mersin’in Mut ilçesi bu yıl ihracata ağırlık verdi. Kayısının bu yıl 7 liraya satılmasının nedenlerinden birisi bu. Diğeri ise iç piyasada kayısıya aşırı talep olduğu için bu yıl kayısı önceki yıllara göre biraz daha pahalı bir şekilde sofralara geliyor” dedi.

Şubat ayındayken, 2 liraya satılan sezon limonunu bitmesi üzerine depolardan çıkan limonun 5 ila 7 lira arasında satıldığını belirten Kılınç, “Pazar’ın en pahalı ürünü arasına limonu da ekleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Bu yıl salatalık ve domateste verimin yüksek olduğunun altını çizen Kılınç, “Pazarda mevsimini göre en ucuz satılan ürün ise kilosu 1 ila 2 lira arasında değişen salatalık ve domates oluyor” şeklinde konuştu.

Kılınç Perşembe Pazarındaki diğer sebze ve meyve fiyatları hakkında da bilgi verdi:

“Perşembe Pazarında taze patates 2 - 3 lira, soğan 1 – 1,5 lira, patlıcan 2 - 3 lira, biber 2 – 2,5 lira, taze fasulye 3 – 4 lira, Kazımkarabekir Mantarı 8 lira, çilek 5 lira, şeftali 6 -7 lira, Anamur Muzu 5 – 6 lira, kiraz 5 lira, armut 5 lira, elma 2 – 2,5 lira, karpuz 1 – 1,5 lira arasında satılıyor.”