PCR testi yoğunluğu ile hastaneyi tıkanma noktasına getirdi

TAKİP ET

*Hastanenin yükünü hafifletmek için belirli yerlerde test yapılamaz mı?

Salgınla mücadelede yeni bir döneme geçildi ve aşısız veya 2 doz aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı. Bu kişiler seyahat etmek veya sosyal etkinliklere katılmak istediklerinde negatif test göstermek zorunda olacak. 

Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlar, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu göstermek zorunda kalacak. Bu kurala, 18 yaş ve üzeri vatandaşların tamamı uymak zorunda. 

Bunların yanında işçiler ve öğretmenler için de test zorunluluğu nedeni ile hastanenin yükü bir anda 2-3 katına çıktı.

Son günlerde Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden pek çok vatandaş hastanedeki yoğunluk nedeni ile yaşanan sıkıntılar nedeni ile gazetemize şikayetlerini bildirirken vatandaşlar bu yoğunluğun hafifletilmesinin istediler.

Konu ile ilgili yaptığımız araştırmada hastanenin bu yoğunluğunun azaltılması için özellikle PCR testleri için Sağlık İl Müdürlüğü’nün şehrin değişik yerlerine açtığı Aşı Merkezleri gibi bazı yerlere veya bu Aşı Merkezlerine de test yapılması uygulaması yapması hastanenin yükünü hafifletebilir.

Daha iyi bir uygulama ise, işçiler için OSB’de bir yer bulunması, Öğretmenler için ise yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nde veya bir başka yerde belirlenecek yerde bir test merkezi oluşturulması hastanenin yükünü büyük ölçüde rahatlatacaktır.

Yetkililerimizden konu ile ilgili girişimlerini bekliyoruz.

karaman karaman haber pcr testi