PATATES VE SOĞAN DIŞINDA PAZAR FİYATLARI NORMAL

TAKİP ET

Karaman Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Kılınç Karaman kent pazarlarından Perşembe pazarındaki sebze, meyve ve yeşillik fiyatları hakkında bilgi verdi. Patates ve soğan dışındaki ürünlerin fiyatlarının mevsim normallerinde olduğuna dikkat çeken Kılınç, “Patates ve soğan üretiminde alınan verim önceki yıllara göre düşük. Patatesin bu mevsimde sadece Çukurova bölgesinden geliyor. 1-2 ay içerisinde Türkiye’nin diğer bölgelerinde yetişen patates ve soğanların tezgahlara gelmesiyle fiyatlar normal seyrine dönecektir” dedi.

“Patates ve soğan dışında diğer çeşitler arasında fiyatı yüksek olan sadece biber var” diyen Kılınç, “Sera biberlerinin bittiği ve yerli biberlerin de yeni olgunlaşmaya başladığı bir dönemde olduğumuz için biber fiyatlarında çok az bir yükselme var. Birkaç hafta içinde yerli biberlerin olgunlaşması ve tezgahlarda yerini almasıyla biber fiyatları da düşecektir” şeklinde konuştu.

Perşembe pazarındaki sebze, meyvelerin kilo fiyatları şöyle:

Patates ve soğan 3.50-4, domates 2-3 TL, salatalık 1 TL, patlıcan 2 TL, biber 3-4 TL, yeşil Mersin fasulyesi 3, Karaman fasulyesi 5 TL, dolma 3-4 TL, sarımsak 5 TL, kabak 1 TL, limon 6 TL’den satılıyor.

Şeftali 2 TL, kiraz 2 TL, üzüm 2-3 TL, kayısı 1.50-2 TL, muz 5-6 TL, karpuz 0.75 TL, kavun 2 TL, can eriği 1 TL, siyah erik 3 TL’den satılıyor. Yerli çilek ise bir hafta sonra pazar tezgahlarında yerini almaya başlayacak.

Marul 2 TL, ıspanak 4-5 TL, maydanoz, tere, roka gibi diğer yeşilliklerin fiyatları ise 1 TL olarak tezgahlarda satışa sunuluyor.