Parkta içecek servisi yasaklandı

TAKİP ET

Karaman'ın Başyayla ilçesinde bulunan Şevket Sağlam Parkı'nda Koronavirüs (Covid-19) kapsamında ikinci bir emre kadar içecek servisi yapılmamasına karar verildi. 

Başyayla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam V. Koray ÇELİK başkanlığında üyelerin katılımı ile Kaymakamlık toplantı salonunda toplanmıştır.

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. maddesi gereği Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bazı tedbirleri görüşmek amacıyla toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunda aşağıda belirtilen kararların alınması uygun görülmüştür.

Kirazlıyayla Mahallesi Şevket Sağlam Parkı sınırları içerisinde ikinci bir emre kadar içecek servisi yapılmamasına, masa başında ve/veya toplu şekilde oturmak yerine münferiden ve sosyal mesafeye uygun şekilde sandalyelere oturulmasına,

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.