Parklar kimsesiz kaldı

TAKİP ET

Korona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda yapılan 'Evde Kal' çağrısına Karamanlı vatandaşlar uydu, parklar ve sokaklar bomboş kaldı.

Türkiye'de de görülen korona virüsü salgınının yaygınlaşmasını önlemek için 'Evde Kal' çağrısı yapılmıştı. Virüs kapsamında birçok iş yeri, camiler, okullar geçici bir süreliğine kapatılma kararı alınmıştı.

Karamanlı vatandaşlar 'Evde Kal' çağrılarına büyük bir çoğunlukla duyarsız kalmadı, evinden çıkmadı. Özellikle merkezde bulunan ve her gün yüzlerce insanın uğrak yeri olan Atatürk Parkı bomboş kaldı. Parkların yanı sıra sokaklarda da insan ve araç sayısında azalma yaşandı.

Parklar kimsesiz kaldı

'Evde Kal' çağrılarına okulları tatil olan çocuklarda duyarsız kalmadı. Çocuklar evlerde derslerine odaklandı. Karaman'da eve kapanan çocuklar nedeniyle oyun parkları ilk defa bu kadar boş ve kaldı. Çocuk seslerinin eksik olmadığı oyun parkları bu günlerde sessiz ve kimsesiz kaldı. 

Tedbiri elden bırakmıyorlar

Karamanlı vatandaşlar 'Evde Kal' çağırışına uyarken belediye ekipleri tarafından her gün sokaklar ve parklar dezenfekte ediliyor. İnsanların ortak kullanım alanı olan halka açık alanlar tepeden tırnağa temizlenerek virüsün bulaşmasının önüne geçilmeye çalışıyor.