Paramedik Öğrenciler Yaralılar Için Yarış Yaptı

TAKİP ET

Öğrenciler hastayı doğru tekniklerle hastaneye ulaştırmak için yarıştı

Karaman'da düzenlenen Ambulans Rallisi'nde, paramedik öğrencileri, temsili olarak yaralılara anında müdahale edebilmek için zamana karşı yarıştı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlk ve Acil Yardım Derneği işbirliği ile üniversitede eğitim gören paramedik öğrencileri için "Ambulans Rallisi" düzenlendi.

Yüksekokul önünde düzenlenen rallide, üniversite öğrencilerinden oluşan 3'er kişilik gruplar halinde 8 ekip,  kıyasıya mücadele etti.

Öğrenciler,  senaryo gereği minibüs kazasında yaralanan vatandaşlara en kısa sürede müdahale etmek için zamana karşı yarıştı. Öğrenciler senaryodaki, uzuv kopması, hamile kadın, bayılma ve bilinç kaybı vakalarına müdahale etti.  

Paramedik adayları ayrıca, taşıma etabında hastayı doğru tekniklerle hastaneye ulaştırmak için yarıştı.

Dernek Başkanı İsa Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İki etap çalışması yaptık. Etaplarımızda bir medikal etap birde travma etabı senarize ettik. Kurtarıcılarımız ve yarışma ekiplerimiz burada bize kurtarma faaliyetlerini gösterdiler. Diğer etabımızda ise bir servis aracı kazasının senarize ettik. Etrafa yayılmış çok sayıda yaralıda doğru triaj uygulamaları teknikleri üzerinde bir etap çalışması yaptık. Parkurda ise doğru taşıma teknikleri konusunda öğrencilerimiz en az hata yaparak yarışmaya çalıştı. 

Bugünün öğrencileri yarının hayat kurtaranları olacak. Biz bugün ve geçmişte de biz dernek olarak öğrencilerimizin yanlarında olduk. Biz biliyoruz ki yarının hayat kurtaranları bugün bu sıralardan geçiyor. Bugün bu sıralarda bu çocuklara ne verebilirsek bir gün sonra da hepimiz o çocuklardan onu biçebileceğiz" diye konuştu.  

Öğrencilerden Firdevs Ekiz ise "Parkuru heyecanlı bir şekilde tamamladık. Bize atanmadan önce böyle bir çalışma sundukları için derneğimize teşekkür ediyoruz. Güzel bir deneyim oldu bizim için. Heyecanlandık, eğlendik güldük." dedi.