Pandemi Döneminde Karaman'da En Fazla Kişisel Gelişim ve Dini Kitaplar Rağbet Görüyor

TAKİP ET

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde görülen ilk koronavirüs vakasının ardından birçok sektör gibi kırtasiye sektörü de pandemi nedeniyle bu süreçten etkilenenler arasında yer aldı.

Pandemi nedeniyle Türkiye eve kapanırken kitap okuma oranı çok fazla artmasa da boş vaktini okuyarak değerlendirmek isteyenler tercihini kitaplardan yana kullanmayı ihmal etmedi.

Karaman'ın en fazla tercih edilen Kitap mağazalarından Danış Kitabevi sahiplerinden Mehmet Danış'tan Karaman'daki kitap satışları ve en fazla hangi tür kitapların tercih edildiğine dair bilgiler aldık.

Danış, pandemi döneminin kitap satışlarını etkilemediğini ancak okulların kapalı olması nedeniyle kırtasiye ve hazırlık ders kitaplarının satışlarının durduğunu söyledi.

Danış, Pandemi sürecinde Karaman'da kitapseverlerin kişisel gelişim ve dini kitapları çok daha fazla tercih ettiğini ifade ederek, "Her sektörde olduğu gibi kitap sektörü de pandemiden etkilendi. Ancak buna rağmen evlerinde daha fazla vakit geçirmeyi tercih eden kitapseverler nedeniyle kitap satışlarımızı etkilemedi. İnsanlar bu dönemde roman, hikaye, araştırma kitaplarının yerine daha çok kişisel gelişim uzmanları tarafından yazılan ve insanları psikolojik olarak rahatlatan kitaplara yöneldi. Bunun yanında dini kitap satışlarımızda da gözle görülür bir artış var. Hastalık dönemi insanların maneviyatını biraz daha ön plana çıkardı. Bu dönemde çocuk kitaplarının satışı da arttı. Okula gidemeyen çocuklarına kitap okumayı aşılamak isteyen vatandaş bu kitaplara yöneldi" dedi.

Danış, Karaman'da bu dönemde en fazla dünya klasikleri ve Cumhuriyet dönemi klasiklerine rağbetin arttığını, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal gibi yazarların kitaplarının tercih edildiğini ifade etti.

Danış, kitapevindeki satışlarının yanı sıra internet ve telefonla da kitap siparişi aldıklarını, hatta merkeze uzak mahallelerde yaşayanlar için evlere kitap servisi de yaptıklarını söyledi.






karaman pandemi kitap danış okuyucu kişisel gelişim dini kitaplar