Pandemi Balık Sektörünü De Vurdu

TAKİP ET

Pandemi döneminde balık avına getirilen yasaklar ve buna bağlı olarak balık fiyatlarının artması nedeniyle balıkçıların işlerinde de düşüş yaşandı.

Uzmanların sık sık dile getirdiği ve vücudun direncini artırmak için balık yiyin uyarıları yapmalarına karşın fiyatlardaki pahalılık nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten balıkçılar, pandemiden önce satışlarının çok daha iyi olduğunu ancak şimdi satışlarda gözle görülür bir düşüş yaşandığını ifade ettiler.

Karaman'da uzun yıllardır balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren Balık Pazarı sahibi Düzgün Çalgın, "Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde pandemiden fazlasıyla etkilendi. Balığa getirilen av yasağı nedeniyle balık fiyatları geçen yıla göre oldukça fazla arttı. En fazla tercih edilen hamsinin kilosu bile 25-30 liradan satılmaya başlandı. Vatandaş 25 liradan 2 kilo balık almak yerine evinin temel ihtiyacını karşılamayı tercih eder oldu. Balık artık lüks tüketime girdi. Bu nedenle bizimde işlerimiz durma noktasına geldi. Eskiden balık fazlaydı. Maliyet düşüktü. Şimdi ise balık miktarı azaldı maliyet yükseldi" dedi.

Karaman'a gelen balığın yüzde 60-70'ini kendilerinin karşıladığını belirten Çalgın, "Karaman'a en taze ve kaliteli balığı getirmek için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan balık hallerine giderek balıkları gözümüz görerek seçiyoruz. Balık fiyatları yüksek olsa da biz insanlara en az hafta bir kere balık yemelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Karaman'da ise en fazla tercih edilen balık fiyatları ise şöyle;

Hamsi 25-30 TL

İstavrit 30-35 TL

Çinekop 90 TL

Çupra-Levrek 50 TL







karaman pandemi balık balık pazarı balıkçılar