OSB'YE ÖZEL SEKTÖRDEN "PİRİ REİS TİCARET MERKEZİ"

TAKİP ET

Karaman'da Organize Sanayi Bölgesi'ne Karaman esnaf ve şirketlerinin bir merkezde bulaşabileceği bir yatırım geliyor.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan özel sektör yatırımı “Piri Reis Ticaret Merkezi” sanayi esnaf ve şirketlerin yanı sıra ofis ve showroomları bir merkezde toplamayı amaçlıyor.

 Piri Reis Ticaret Merkezi'nin tanıtımı bugün Karaman Grand Otel'de yapıldı. Karaman'ın önde gelen esnaf ve iş adamlarının katıldığı yemekte proje detaylı olarak tanıtıldı. Ticaret merkezinin tanıtımı, proje üstlenici firması Kaykon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Yurdagil'in konuşması ile başladı.

Karaman'da projeye destek verip öncülük eden Yamaç ve Yıldızbaş ailelerini temsilen katılan kişiler ile Yurdagil tarafından projenin başlangıcı için kurdele kesildi.

Kaykon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Yurdagil; “Büyüyen Türkiye ile birlikte Karaman'a da yatırımların büyümesi fikriyle çıktığımız yolda Karaman ticaretinin birleştirici noktası olmayı amaçladık. Projenin ticarete yön veren nokta olmasının yanında ofis ve showroomlar için daha nezih bir ortam oluşacağına inanıyoruz. Ayrıca üretim alanı imkanı da sunacak olan Piri Reis Ticaret Merkezi'nde, çift katlı geniş üretim alanı, iç mekan yük asansörü altyapısına uygun biçimde çalışmalar yürütülüp firmaların üretiminde de bu alanları daha rahat kullanması sağlanacak.” dedi.

Karaman'da böyle bir yatırıma ihtiyaç olduğunu ve Karaman'ın bunu hak ettiğini vurgulayan Sadettin Yurdagil Karaman'a dev bütçeli Piri Reis Ticaret Merkezi Projesi'ni kazandırmaktan onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.

Proje özellikleri

300 ile 1200 metrekare arasında Fabrika ve Kurumsal Ofislerin yanı sıra prefabrik uzun ömürlü yapılarında bulunacağı katılımcılara aktarıldı.

Özellikle altyapı çalışmalarını sağlam yaptıklarını vurgulayan Kaykon İnşaat yetkilileri, mimarinin de yenilenebilir enerji altyapısı ile bütün üretim ve hizmet sektörü altyapısına uygun binalar oluşacağı bilgisini verdi. Karaman'ın güneş enerjisi bakımından en elverişli şehirlerden birisi olduğuna dikkat çeken Kaykon İnşaat, Piri Reis Ticaret Merkezi'nde kuracakları güneş panelleri ile fayda sağlayacaklarını dile getirdi.