OSB ARTIK KİMİNLE MUHATAP OLACAK ?

TAKİP ET

PROFESYONEL EKİP NE İŞ YAPIYOR ?

KARAMAN SANAYİ YATIRIMLARI L. ELVAN SONRASI DURAKLADI MI?
Gıda sektöründe önemli potansiyel sahibi Karaman’da geçtiğimiz yıl itibarı ile Organize Sanayi Bölgesinde 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti.
Karaman’da gıda haricinde alternatif sanayi modeli için 2. Organize sanayinin kurulması için çalışmalar nasıl ilerliyor.
 Ayrıca son zamanlarda kentin bölgesel ekonomik gündeminde Gıda serbest bölgesi projeleri ye alıyor.
OSB ARTIK KİMİNLE MUHATAP OLACAK ?
Özellikle seçimler öncesinde Bakan olarak Karaman ile ilgilenen Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman’da Tekno-Park’dan Bilim Merkezine, İşçi konutlarından raylı sisteme ve Lojistik Merkeze kadar birebir ilgileniyordu.
Organize Sanayi Bölgesi yönetimi bu konuda Elvan ile Sürekli istişare fırsatı bulurken, seçimlerden sonra hizmet ve yatırım konuları nasıl takip edilecek.
Elvan, Karaman Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde özellikle sanayinin nasıl ve ne şekilde geliştiğine bakarak Karamanı daha hızlı, daha orta ve uzun vaade de perspektif ortaya konulan projeleri hayata geçirebilmenin çalışmalarını yapıyordu.
PROFESYONEL EKİP NE İŞ YAPIYOR ?
Elvan yine Karaman’da Organize Sanayi yönetimi tarafından profesyonel bir ekiple Karamanda alternatif sanayi alanları neler olabilir konusunda çalışma yaptırılacağını ifade etmişti. Bu alanda profesyonel ekibin çalışma süreci ise merak ediliyor.
Elvan bu konuda, 
“Biliyorsunuz bisküvi ve gıda alanında Türkiye’nin en önemli merkezi konumunda Karaman bisküvi ve çikolata üretimi dışındaki alanlarda neler yapabiliriz bunları ortaya koymaya çalışacaklar ve bu doğrultuda da sanayicilerimiz diğer alanlarda da yatırımlarını gerçekleştirecekler.”demişti.
Yine Organize Sanayi Bölgesi İle Merkez arasında bir raylı sistem kurulması, önerileri sonrasında Bakanlık, Organize Sanayi Bölgesi ile Karaman Merkez arasında bir raylı sistemi projesini yaptırma sözü vermişti.
Bu projelerin bazılarının seçimler sonrasında yavaşladığı, bazı projelerin sadece söylemlerde kaldığı kamuoyunda dillendirilirken, Karamanlı vatandaşlar gelişmeleri tedirginlikle bekliyor.