Organ Nakilli Hasta Covid-19'a Direniyor

TAKİP ET

Karaman'da kalp nakli ile birçok hastaya umut olan Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda organ nakli gönüllüsü Ercan Çalışkan, korona virüse yakalandı.

2 Ekim’de yaptırdığı covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesine yatışı yapılan Ercan Çalışkan’ın virüsle savaşı devam ediyor. Tedavisinin 13. gününde 5 gün yoğun bakımda kalan ve daha sonra servise alınan Çalışkan’ın tüm aşılarını yaptırması nedeniyle tedavisinin iyi yönde ilerlediği öğrenildi.

Organ nakli olmuş bir hastanın koronavirüse yakalanması ve tedavisinin umut verici yönde seyretmesi, pandemi döneminde nakil hastalarına da umut olmakla birlikte aşının ne kadar önemli olduğunu da gösterdi.

Ercan Çalışkan, 2010 yılında Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından gerçekleştirilen kalp nakliyle hayata tutunmuş ve o günden sonra kendini organ nakline adamıştı. Kalp, karaciğer, böbrek nakli fark etmeksizin hastalara yol gösteren ve tecrübelerini paylaşan Çalışkan aynı zamanda Karaman’da organ bağışı çalışmalarına da büyük destek oluyor.

Uyanış Gazetesi olarak, Ercan Çalışkan’a acil şifalar diliyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyoruz.