Onu Tüm Türkiye "Oğlum Yüzmede Bilmezdi" sözleriyle tanımıştı. Ayşe Nine Hayata Veda Etti

TAKİP ET

28 Ekim 2014'de Ermenek ilçesi Pamuklu köyünde bulunan bir maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe'yi tüm Türkiye kazanın olduğu madenin başında 'Oğlum yüzmede bilmezdi, suyun içinde yaptı?' sorusuyla hatırlıyor.

Ayşe Gökçe, 24 Aralık Pazar günü tedavi gördüğü Konya’da hayatını kaybetti. Ayşe Nine’nin cenazesinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından köyüne götürülerek oğlu ve eşinin yanında toprağa verilmesi bekleniyor.

28 Ekim 2014’de maden kazasında oğlu Tezcan Gökçe’yi, 27 Eylül 2020’de ise eşi Recep Gökçe’yi Covid-19’dan kaybeden Ayşe Gökçe’de hayata gözlerini yumdu.

Ermenek ilçesine bağlı Gökçeler mahallesinde yaşamını sürdüren Ayşe Gökçe, eşi Recep Gökçe’nin vefatının ardından basın mensuplarına şunları söylemişti;

"Önce maden kazasında oğlum Tezcan'ı kaybettim. Şimdi de eşim beni bırakıp gitti. Oğlum onu yanına çağırdı. Tek başına kaldım. Eşimi, Tezcan'ımın yanına gömmüşler. Mezarına ilk defa geliyorum. Ağlamaktan başka yapacağım bir şey yok. Ağlaya ağlaya gözlerim görmez oldu. Yapacak bir şeyim yok. Fazla yürüyemiyorum. Buraya gelemiyorum. Oğlum ile kocam yan yana yatıyorlar. Ben yalnızım. Ne diyeceğim? Recep dedeniz bana bir dayanaktı. Oğlumun acısına onun desteğiyle katlanıyordum. Oğlum canım, eşim can yoldaşımdı. Canım gitti, can yoldaşım da gitti. Ben ne yapacağım şimdi. Yapayalnız kalakaldım."

Ermenek maden kazası Ayşe Gökçe Tezcan Gökçe Recep Gökçe