Önce temizlediler sonra kitap okudular

TAKİP ET

Karaman'daki Denetimli Serbestlik Sisteminden yararlanan yükümlüler halk kütüphanesinin iç ve dış mekan temizliğini yaptıktan sonra kütüphaneye üye kaydı yaptırarak ödünç kitap aldı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Karaman İl Müftülüğü iş birliğiyle imzalanan protokol gereği; Karaman’da bulunan cami ve okullarda temizlik, bakım, onarım çalışmaları yapılıyor. Yapılan temizlik çalışmalarını ise, Denetimli Serbestlik Sisteminden yararlanan yükümlüler tarafından gerçekleştiriliyor.

Yükümlüler çalışmalar kapsamında; Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde kütüphanenin iç ve dış mekan temizliğini yaptı. Yükümlüler temizlik çalışmalarının ardından kütüphaneye üye kaydı yaptırarak ödünç kitap aldı. Yükümlülere eşlik eden Karaman Denetimli Serbestlik İl Müdürü M. Korkmaz Peker de üye kaydı yaparak ödünç kitap aldı. Müdür Peker’e ve yükümlülere eşlik eden Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Uyar da ödünç kitap alarak kütüphanenin okuma salonunda kitap okudular.

Kitap okuma etkinliğinin ardından konuşan Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü M. Korkmaz Peker, “Kamu hizmeti cezası alanların cezalarını toplum içinde ve yine topluma faydalı bir faaliyet içerisinde tamamlaması vesilesiyle yükümlüler; topluma faydalı bir birey olma ve sosyal sorumluluk becerilerini arttırma yolunda önemli bir yol kat ediyor. Yükümlüler denetimli serbestlik süresince gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde kişisel gelişimlerini de artırma imkanı buluyor” dedi.

“Bütün medeniyetlerin kaynağı kültür ve bilgiye dayanır” diyen Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Uyar da, “Bilgilerin kaynağı kitaplardır. İyi okuyucular için bütün sınırlar kalkar. Okumaz isek okuyanlara teslim olmak zorundayız” şeklinde konuştu.