"ÖMRÜMÜN ÜÇTE BİRİNİ ÜRETİCİYE VAKFETTİM"

TAKİP ET

*Konuk; 'Biz yaptığımız yatırımlarla sadece bir ekonomi inşa etmedik, sosyal dokuyu da koruduk, aile birliğini de koruduk. Bu bir iddia meselesidir.'

MİLLETVEKİLİ KONUK;
“ÖMRÜMÜN ÜÇTE BİRİNİ ÜRETİCİYE VAKFETTİM”
*Konuk; “Biz yaptığımız yatırımlarla sadece bir ekonomi inşa etmedik, sosyal dokuyu da koruduk, aile birliğini de koruduk. Bu bir iddia meselesidir.”
    AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Çumra Belediye Başkanlığı görevini yürütürken de 3 yıl boyunca gece gündüz Çumra Şeker projesini hazırlamak, izin ve ruhsatları çıkarmak için çalıştığını, toplamda 21 yıldır kuruma ve çiftçiye hizmet ettiğini, ömrünün yaklaşık üçte birini üreticiye vakfettiğini söyledi.
    Recep Konuk, “Bugün Konya’nın köyleri Anadolu coğrafyasında iş güç kaygısıyla en az göç veren köylerdir. Dolayısıyla Konya’nın köyleri Anadolu’da en az, evlat, eş, dost, akraba hasreti çeken köylerdir. Bunda Konya Şeker’in yaptığı yatırımlarla hem doğrudan istihdam imkânını arttırmasının hem de tarlaya iş bulmasının etkisi büyüktür. Bugün Konya Şeker yaptığı yatırımlarla 18 yıl öncesine göre ilave 9.000 civarında doğrudan istihdam imkânı sağlamasaydı Konya’nın ekseriyetle köy ve ilçelerindeki 9.000 aile iş için gurbete çıkan 9.000 evladının hasretini çekecekti. 9.000 evlat da sıla hasreti çekecekti
     Konya Şeker, yaptığı yatırımlarla pancarın yanına patatesi, ayçiçeğini, mısırı, buğdayı, arpayı, kanolayı, üzümü elmayı da alacak, hayvancılığı büyütecek yatırımları yapmasaydı belki de yüzlerce, binlerce aile köyünden ya Konya’ya ya da başka illere ekmek derdiyle göçecek, köydeki komşuları, akrabaları, eş dost hasreti çekecekti. Biz yaptığımız yatırımlarla sadece bir ekonomi inşa etmedik, sosyal dokuyu da koruduk, aile birliğini de koruduk. Bu bir iddia meselesidir. Bu bir kararlılığın sonucudur. Başlarken dedik şimdi de daha kuvvetli söylüyoruz, bizim insanımız bereketli toprakların fukara bekçisi olmayacak, doğduğu yerde doyacak, doymakla da kalmayacak refaha, zenginliğe kavuşacak” dedi.
    HEDEF BELLİ
    Türkiye tarım sektörü dünyada ilk beş içinde yer alacak. Tarımsal hasılasını 150 Milyar Dolara çıkaracak. Bu hedefe ulaşmak için yapılacak işlerde devletin rolü belli. Devlet altyapı eksikliklerini giderecek. Nitekim gideriyor. Yapısal problemlere çözüm bulacak. Arazi toplulaştırması, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünememesi, havza bazlı üretim modeli, üretim destekleri ile bu yapısal problemlere de çözüm buluyor. Sektördeki başka aktörlerin de bu hedefe ulaşmak için sorumluluğu, vazifesi, üstleneceği rol yok mu? Var, hem de çok. Bu işte üniversitenin de mesuliyetleri var, sanayicinin de yapması gerekenler var, çiftçinin de yapması gerekenler var, çiftçi kuruluşlarının da. Buna birilerinin masanın bu tarafındaki, yani tarımsal üretim tarafındaki birilerinin lokomotiflik yapması gerekiyor.
    Türkiye’de bu role hazır olan, ülke tarımına masanın bu tarafından yani tarımsal üretim tarafından lokomotiflik yapabileceğini ispatlamış en önemli kurum Konya Şeker’dir, Konya üreticisidir. Türkiye bu hedeflerine ulaşacaksa başrollerden biri bu kurumun olacak, başrollerden birinde bu kurum ve Konya çiftçisi olacak.
    Ayrıca Konya Şeker’in kurduğu Gıda ve Tarım Üniversitesi hakkında da üreticileri bilgilendiren Başkan Recep Konuk, “tarım sektörü olarak, dışarıya en çok parayı tohum için ödüyoruz, Fabrika kurarak tohum üretemezsiniz, tohumu bilgiyi üretirseniz üretebilirsiniz. Bu sene 700 çeşit buğday tohumu üzerinde çalışma başlattık. Kim yapıyor bunu? Üniversite. Bu çalışmalar çeşitlenecek ve bu kuruma, çiftçimize, ülkemiz tarımına katkı vermeye başlayacak. “ diye konuştu.