"OKUR YAZARLIĞI YOK" DENİLDİ, KÖYÜNÜ HİZMETE BOĞDU

TAKİP ET

Karaman Merkeze bağlı Gülkaya köyünde, bundan 3 yıl önce seçimle muhtarlığa getirilen Ali Çimen, şimdilerde köyüne hizmet üstüne hizmet sağlıyor.

Gülkaya Köyü muhtarlığına seçilen çiftçi 48 yaşındaki Ali Çimen'in, 'okur- yazar olmadığı' iddiasıyla seçilemeyen diğer muhtar adayları tarafından Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunulmuş ve yapılan itirazlar reddedilerek Çimen’e mazbatası verilmişti.
    KÖYÜN HANE VE  NUFÜSU ARTTI
    Gülkaya köyünde seçimle beraber işe koyulan muhtar Ali Çimen, Halk Eğitim Kursundan aldığı okur yazar belge sonrası kendini daha da geliştirerek köyde hemşehrileri ile ikili ilişkilerini daha da güçlendirdi.
    180 haneli Gülkaya Köyü'nde nüfus bugünlerde 650’ye yaklaştı. Köyde nüfusun artması ile birilikte muhtar Ali Çimen, köy içi yollarda parke hizmetlerinden arazi yollarında yenilemeye, elektrik sorunlarından, sulamada kapalı sisteme geçmede ve bunun yanında hemşerilerin resmi işlemlerinin takibine kadar birçok alanda hizmetlerine devam ediyor.
    “ HİZMET AŞKI”
    Çocuk yaşta Mersin'in Mut İlçesi'nden Gülkaya Köyü'ne getirildiğini ve bir ailenin yanında evlatlık olarak büyüdüğünü belirten Ali Çimen de şunları söyledi:
    'Evlatlık olarak büyümüşüm. Doğduğum yeri bilmiyorum. Buraya geldim, halkla beraber oldum. Buraların ekmeğini suyunu içtim. Benim 10 senedir, muhtarların yanında azalık görevimde oldu. Artık Muhtar olarak köyüme bakmak için hep çaba sarf ediyorum. Hizmetlerimiz sürecek.”dedi.
    Başka bir ailenin yanında büyüdüğü için onların da kendisini okula göndermediğini ifade eden Çimen, Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 3 aylık kurs ile okur-yazar belgesi almıştı.